Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία. Μετάδοση της θερμότητας με αγωγή. Μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα. Ανάμεσα στον ήλιο και στη γη δεν υπάρχει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία. Μετάδοση της θερμότητας με αγωγή. Μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα. Ανάμεσα στον ήλιο και στη γη δεν υπάρχει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία

2 Μετάδοση της θερμότητας με αγωγή. Μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα. Ανάμεσα στον ήλιο και στη γη δεν υπάρχει τίποτα, άρα μετάδοση της θερμότητας με αγωγή δεν είναι δυνατή. Η μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα δεν είναι δυνατή, αφού ανάμεσα στον ήλιο και στη γη δεν υπάρχει ούτε υγρό ούτε αέριο. Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων Πώς λοιπόν διαδίδεται η θερμότητα από τον Ήλιο στη Γη;

3 ΠειραματισμόςΠειραματισμός Παρατηρώ ότι το χέρι μου ζεσταίνεται. Η μετάδοση της θερμότητας με αγωγή δεν είναι δυνατή, γιατί ο αέρας είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Η μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα δεν είναι δυνατή, γιατί ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω.

4 ΠειραματισμόςΠειραματισμός  Το μαύρο πλαίσιο είναι πιο ζεστό απ’ ότι το λευκό.

5 Διατύπωση Συμπεράσματος  Η θερμότητα διαδίδεται και με ακτινοβολία. θερμότητα που απορροφά ένα σώμα εξαρτάται από το χρώμα του.

6 ενέργεια από τον Ήλιο στη Γη διαδίδεται με ακτινοβολία, αφού η διάδοση θερμότητας με ακτινοβολία είναι δυνατή και στο κενό. ΤΤα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα θερμαίνονται περισσότερο, επειδή οι σκουρόχρωμες επιφάνειες απορροφούν περισσότερη θερμότητα απ’ ότι οι ανοιχτόχρωμες. Γενίκευση, Εμπέδωση

7  Η λάμπα ακτινοβολεί θερμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο που προς τα πάνω έχουμε και μεταφορά θερμότητας με ρεύματα, αφού ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω.


Κατέβασμα ppt "Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία. Μετάδοση της θερμότητας με αγωγή. Μεταφορά της θερμότητας με ρεύματα. Ανάμεσα στον ήλιο και στη γη δεν υπάρχει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google