Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

2 Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή

3 Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων

4 ΠειραματισμόςΠειραματισμός  Καθώς θερμαίνω την άκρη της βελόνας, τα κομματάκια κεριού λιώνουν και πέφτουν.  Πρώτο πέφτει το κομματάκι του κεριού που βρίσκεται κοντά στο χέρι μου.

5 Διατύπωση Συμπεράσματος  Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή από την πιο ζεστή προς την πιο κρύα άκρη της βελόνας.  Χρησιμοποίησα φελλό, για να μην μεταδοθεί η θερμότητα στο χέρι μου και καώ.  Πώς έφθασε η θερμότητα από τη μια άκρη της βελόνας στην άλλη;

6 Γενίκευση, Εμπέδωση  Η θερμότητα ρέει από το ζεστό προς το κρύο άκρο του ακοντίου. Η θερμότητα έχει μεταδοθεί μέχρι το σημείο που κρατούσε το ακόντιο ο Αστερίξ, ενώ δεν έχει μεταδοθεί ακόμα στο σημείο που κρατά ο Οβελίξ. κατσαρόλα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι που είναι καλός αγωγός της θερμότητας, ενώ τα χερούλια από συνθετικό που είναι κακός αγωγός της θερμότητας. ΗΗ μητέρα θα έπρεπε να πει: «Βάλε χοντρά μάλλινα ρούχα που είναι κακοί αγωγοί της θερμότητας.»

7 Γενίκευση, Εμπέδωση

8


Κατέβασμα ppt "ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google