Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία

2 GRAVITY Δεν είναι δυνατόν να δοκιμάζεται κάποιο κύκλωμα για πρώτη φορά επί τόπου σε κάποιο σκάφος στο Διάστημα.

3 Οταν κλαίει θα έπρεπε τα δάκρυά της να μην κυλούν πρώτα στα μάγουλα και μετά να γίνονται δύο σφαιρικές σταγόνες αιωρούμενες σε έλλειψη βαρύτητας αλλά να μένουν στα μάτια της λόγω της επιφανειακής τάσης και των ελκτικών δυνάμεων συνάφειας ανάμεσα σε ένα υγρό και στο δέρμα.

4 Η εικόνα της Γης από ψηλά είναι πολύ πιο καθαρή στην ταινία - ως και τα φώτα φαίνονται - από την πραγματική, όπως είπαν οι αστροναύτες που είδαν ήδη το «Gravity».

5 Οι δορυφόροι κινούνται από δυτικά προς τα ανατολικά, εδώ τα συντρίμμια φάνηκε να κινούνται ανάποδα.

6 Το διάφανο προστατευτικό κάλυμμα του προσώπου στο κράνος θολώνει από την εκπνοή των αστροναυτών. Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα διότι ειδικό σύστημα φροντίζει ο αέρας να είναι πάντα ξηρός.

7 Όσο υπάκουος και αν είναι ο θεατής στις επιταγές του σκηνοθέτη, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η έλλειψη βαρύτητας στο Διάστημα δεν επιτρέπει να πηγαίνουμε όπου θέλουμε, όπως θέλουμε και με μηδενική σχεδόν δαπάνη ενέργειας. Στα ύψη όπου βρίσκονται οι τροχιές του διαστημικού τηλεσκοπίου και των δύο σταθμών υπάρχει ακόμη η έλξη της Γης. Το ότι οι αστροναύτες μέσα και έξω από το διαστημόπλοιο ( φαίνεται να ) κινούνται έτσι άνετα οφείλεται στο ότι βρίσκονται πάντα σε ελεύθερη πτώση, ως προς τον πλανήτη μας κυρίως που τους έλκει. Όχι γιατί δεν φθάνει ως εκεί η έλξη του. Κινούνται με ταχύτητες τεράστιες, εκατοντάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αλλά πολύ διαφορετικές, ανάλογα με την απόσταση από τη Γη.

8 THE DAY AFTER TOMORROW O Jack πέρασε απέναντι για να σηκώσει 4 σωλήνες πάγου. Τους σήκωσε με μεγάλη ευκολία αν σκεφτούμε ότι μέσα σε αυτούς βρίσκονται πυρήνες πάγου.

9 Όταν τα ελικόπτερα έφτασαν στο Manhattan θα έπρεπε να πετούσαν γύρω χιόνι αφού χιόνιζε τις δύο τελευταίες μέρες.

10 ILLUMINATI Ο σκηνοθέτης της ταινίας αναπαριστά τα πρωτόνια με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

11 Τα νερά από το πηγάδι δεν έπρεπε να πεταχτούν προς τα πάνω αφού η έκρηξη έγινε στον αέρα και όχι και όχι από το πηγάδι.

12 Η μπαταρία ενώ ήταν εξουθενωμένη συνέχισε να αναβοσβήνει λόγω της ελάχιστης ενέργειας που είχε περισσέψει.

13 DEEP IMPACT Το αυτοκίνητο μόλις έπεσε από τον γκρεμό ανατινάχθηκε.

14 Δεν είναι δυνατόν να κοιτάζουν τον μετεωρίτη με γυμνό μάτι σε τόσο κοντινή απόσταση χωρίς να χάσουν την όρασή τους.


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google