Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΒΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΒΑΡΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΗΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίστα Ταινιών: The Prestige Total Recall
Ταξίδι στο κέντρο της Γης Contact

3 THE PRESTIGE Τα αποσπάσματα που εντοπίσαμε σε αυτή την ταινία και έχουν να κάνουν με την Φυσική είναι τα εξής: Το πείραμα στο οποίο φαίνεται ότι οι λάμπες ανάβουν με την επαφή τους στο έδαφος. Η λάμπα η οποία ανάβει με την επαφή των χεριών, πράγμα μη εφικτό. Η μηχανή του Τέσλα που έχει εφευρεθεί για να κλωνοποιεί.

4

5 TOTAL RECALL Τα αποσπάσματα που εντοπίσαμε σε αυτή την ταινία και έχουν να κάνουν με την Φυσική είναι τα εξής: Το πέρασμα από τον πυρήνα της γης και η αντιστροφή της βαρύτητας. Κατά την διάρκεια της απώλειας της βαρύτητας ο πρωταγωνιστής πυροβολεί και η αντίδραση από τον πυροβολισμό τον ωθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, με μικρότερη ταχύτητα όμως από αυτήν που θα έπρεπε.

6

7 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ
Τα αποσπάσματα που εντοπίσαμε σε αυτή την ταινία και έχουν να κάνουν με την Φυσική είναι τα εξής: Λόγω της πτώσης οι πρωταγωνιστές θα έπρεπε να έχουν καεί εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας. Στο κέντρο της γης παρουσιάζεται μαγνητικό πεδίο το οποίο δεν αντιστοιχεί στα υπαρκτά δεδομένα της γης. Το μαγνήσιο που βρίσκεται στα τοιχώματα παρουσιάζεται ιδιαίτερα εύφλεκτο καθώς μόλις με μία σπίθα πραγματοποιείται έκρηξη.

8

9 CONTACT Τα αποσπάσματα που εντοπίσαμε σε αυτή την ταινία και έχουν να κάνουν με την Φυσική είναι τα εξής: Τα τηλεοπτικά ραδιοκύματα που εκπέμπονταν από τη Γη, έφτασαν στο διάστημα όπου τα έλαβαν εξωγήινοι, οι οποίοι τα έστειλαν πίσω. Τα τμήματα της μηχανής κινούνται με τεράστια ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ‘’σκουληκότρυπα’’.

10

11


Κατέβασμα ppt "Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google