Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φιλοσοφία & Γράμματα Αυτό που ονομάζουμε Βυζαντινή Φιλοσοφία, αποτελεί μια άρρηκτη ενότητα της ιστορίας του δόγματος και της χρήσης της ζωντανής φιλοσοφικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φιλοσοφία & Γράμματα Αυτό που ονομάζουμε Βυζαντινή Φιλοσοφία, αποτελεί μια άρρηκτη ενότητα της ιστορίας του δόγματος και της χρήσης της ζωντανής φιλοσοφικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φιλοσοφία & Γράμματα Αυτό που ονομάζουμε Βυζαντινή Φιλοσοφία, αποτελεί μια άρρηκτη ενότητα της ιστορίας του δόγματος και της χρήσης της ζωντανής φιλοσοφικής γλώσσας της τότε διανόησης, που χρησιμοποιήθηκε τελικά για την διατύπωσή του. ΦιλοσοφίαιστορίαςδόγματοςΦιλοσοφίαιστορίαςδόγματος

2 Άκμασε η φιλοσοφία ( Θεσσαλονίκη, Άγιο Όρος, Τραπεζούντα κ.λ.π.), η φιλολογία (Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων, Βησσαρίων κ.ά.) Οι λόγιοι κατά τους πρώτους βυζαντινούς αιώνες ήταν δέσμιοι της γλωσσικής παράδοσης και έγραφαν στην αττικίζουσα διάλεκτο, που ο λαός δεν μπορούσε να κατανοήσει. Περισσότερη πρωτοτυπία παρουσιάζουν τα έργα που γράφτηκαν στο σύγχρονο γλωσσικό ιδίωμα

3 Πατέρες της Εκκλησίας Οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποιούν πολλές φορές τον όρο φιλοσοφία με την έννοια ότι έχουν τη ζωντανή εμπειρία των μυστηρίων του τριαδικού Θεού.

4 Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων (περ. 1360-1452)   Ο Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων,που ήταν μεγάλη πνευματική προσωπικότητα, φιλόσοφος και οραματιστής της αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής σκέψης και θρησκείας.

5 Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων


Κατέβασμα ppt "Φιλοσοφία & Γράμματα Αυτό που ονομάζουμε Βυζαντινή Φιλοσοφία, αποτελεί μια άρρηκτη ενότητα της ιστορίας του δόγματος και της χρήσης της ζωντανής φιλοσοφικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google