Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ήταν και οι τρεις άγιοι Και οι τρεις μεγάλοι. Διανοούμενοι και άνθρωποι των γραμμάτων. Πρωτότυποι και δημιουργοί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ήταν και οι τρεις άγιοι Και οι τρεις μεγάλοι. Διανοούμενοι και άνθρωποι των γραμμάτων. Πρωτότυποι και δημιουργοί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Ήταν και οι τρεις άγιοι Και οι τρεις μεγάλοι. Διανοούμενοι και άνθρωποι των γραμμάτων. Πρωτότυποι και δημιουργοί.

4 «Όταν περάσει η ημέρα και τελειώσει η εργασία...θα πρέπει να ανακρίνουμε τη συνείδησή μας. Και αν κάναμε κάτι άτοπο θα πρέπει να το ομολογούμε και να το διορθώνουμε». (Μ. Βασίλειος)

5 Ο Θεολόγος Γρηγόριος είχε σκοπό της ζωής του να αγιαστεί αυτός και ύστερα να αγιάσει τους άλλους.

6 Ο Χρυσόστομος Ιωάννης θεωρούσε την αγιότητα ως απαραίτητο και αποτελεσματικό όπλο για την επίδραση μέσα στην κοινωνία

7 Βασίλειος και Γρηγόριος! Δύο φίλοι Μες στης φιλίας το αθάνατο βασίλειο. Μια ψυχή στα δυο τους σώματα μοιρασμένη, πόθους κι ονείρατα γεμάτη!

8 Όλων των αγίων πήρες τις αρετές, Βασίλειε, πατέρα μας.

9 Ο Βασίλειος αποδείχτηκε κυριολεκτικά πατέρας του λαού και οργάνωσε για πρώτη φορά εκείνο, το οποίο σήμερα ονομάζουμε κοινωνική πρόνοια.

10 «Άνθρωπος που δεν συμβουλεύεται άλλον, μοιάζει με το καράβι, που δίχως κυβερνήτη το φέρνουν όπου θέλουν οι άνεμοι». (Μ.Βασίλειος)

11 Ο Μ. Βασίλειος σπούδασε: ελληνική φιλολογία, φιλοσοφία, ρητορική, γεωμετρία, αστρονομία, ιατρική! Και όλες αυτές τις επιστήμες τις κατείχε σε τόσο θαυμαστή τελειότητα, που άλλος δε θα μπορούσε να κατέχει ούτε τη μία από αυτές.

12 «Μη θαυμάσεις υπερβολικά τίποτε απ’ όσα είναι πρόσκαιρα. Αλλά και μη παραβλέψεις τίποτε απ’ όσα είναι αιώνια». (Γρηγόριος ο θεολόγος)

13 Στην Αθήνα οι συμφοιτητές του Γρηγορίου τον παρακαλούν να γίνει καθηγητής τους.

14 «Μονάχος του, ο νέος δεν κατορθώνει την αρετή». ( Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

15 «Όποιος από τη νεανική του ηλικία αναλαμβάνει τον αγώνα της αρετής, δεν δαπανά το χρόνο του κατόπιν στο να θεραπεύει τραύματα, αλλ’ από το ξεκίνημά του λαμβάνει τα βραβεία...». (Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

16


Κατέβασμα ppt "Ήταν και οι τρεις άγιοι Και οι τρεις μεγάλοι. Διανοούμενοι και άνθρωποι των γραμμάτων. Πρωτότυποι και δημιουργοί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google