Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

project: οψεις της ψυχολογιας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "project: οψεις της ψυχολογιας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 project: οψεις της ψυχολογιας
ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Ψυχολογία, Φιλοσοφία & Τέχνη ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΝΤΑΣΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΠΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

2 Ετυμολογικη ςημαςια της λεξης φιλοςοφια
Η λέξη φιλοσοφία ετυμολογικώς είναι σύνθετη και προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό φιλείν (αγαπώ) και τη λέξη σοφία, δηλαδή αγάπη για τη σοφία.

3 Ετυμολογικη ςημαςια της λεξης ψυχολογια
Με τον όρο Ψυχολογία (ετυμολογείται από την αρχαία ελληνική: Ψυχή + λόγος), εννοείται η μελέτη της συμπεριφοράς, του νου και της σκέψης. Κυρίως είναι ανθρώπινη επιστήμη. Η ψυχολογία στη σύγχρονη εποχή αναφέρεται ως επιστήμη κυρίως της συμπεριφοράς και των νοητικών διεργασιών, αγνοώντας την ψυχολογία του βάθους.

4 Ετυμολογικη ςημαςια της λεξης τεχνη
Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας προϊόν είναι κάτι το μη φυσικό, το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του δημιουργού. Στον Δυτικό κόσμο η τέχνη περιγράφεται ως art, από το Λατινικό ars που εν μέρει σημαίνει "διακανονίζω, διευθετώ".

5 γενικα Η Φιλοσοφία ανοίγει νέους δρόμους και αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανώς ξεπερνούν τις ανθρώπινες γνωστικές δυνατότητες βοηθώντας στην εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης σκέψης Είναι η επιστήμη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα, όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου. Ξεχωρίζει από άλλους τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων, από την κριτική και γενικώς συστηματική προσέγγιση των θεμάτων και την οικοδόμησή της πάνω σε λογικές εξηγήσεις.

6 Συνδεςη των τριων εννοιων
Με τον όρο ψυχολογία εννοείται η μελέτη της συμπεριφοράς του νου και της σκέψης. Παρόλο που η ψυχολογία στη σύγχρονη εποχή αναφέρετε ως επιστήμη κυρίως της συμπεριφοράς και των νοητικών διεργασιών, υπάρχει ένα κομμάτι της που ονομάζεται ψυχολογία του βάθους. Σε αυτό το κομμάτι συνδέονται και η φιλοσοφία με την τέχνη.

7 Σκοπος εργαςιας Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να δούμε τον τρόπο, με τον οποίο οι νέοι της Βάρδας αντιλαμβάνονται και συνδέουν αυτές τις έννοιες.

8 Δομη ερωτηματολογιου το ερωτηματολόγιο μας να είναι σκόπιμο, δηλαδή να απευθυνθούμε σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Σε άτομα ηλικίας από 15 έως 18 ετών της τοπικής κοινωνίας. Επιλογή που δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το άτομο σε αυτήν του ακριβώς την ηλικία αρχίζει να διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και να έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις σύμφωνα με την ψυχολογία.

9 Σκοπος ερωτηματολογιου
Μέσα από τις ερωτήσεις θέλουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο άτομα της ηλικίας μας αντιμετωπίζουν την τέχνη, τη φιλοσοφία, τα συναισθήματα κ.τ.λ. Αν συμπίπτουν με τον τρόπο που εμείς αναπτύξαμε τις έννοιες αυτές και αν όχι, τι διαφορετικό εντοπίζουμε.

10 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του
και μέσα από την τέχνη

11 ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάθε φορά που διαβάζω ένα ποίημα ή ακούω μουσική μένω αδιάφορος

12 ΕΡΩΤΗΣΗ: Τέχνη και Ψυχολογία είναι για μένα δύο πράγματα
άσχετα και ασύνδετα μεταξύ τους

13 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας καλλιτέχνης δεν εκφράζει τον ψυχικό του κόσμο
απλά προσπαθεί να εντυπωσιάσει

14 ΕΡΩΤΗΣΗ: Η τέχνη είναι για τους αργόσχολους


Κατέβασμα ppt "project: οψεις της ψυχολογιας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google