Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιβλεπων καθηγητησ:γεωργιοσ καπετανακησ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιβλεπων καθηγητησ:γεωργιοσ καπετανακησ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιβλεπων καθηγητησ:γεωργιοσ καπετανακησ
Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού:Ο Ιησούς διώχνει το σκοτάδι και χαρίζει το αληθινό φως της ζωής. Π.Π.ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΣ ΣΟΦΙΑΝΟΥ Επιβλεπων καθηγητησ:γεωργιοσ καπετανακησ

2 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
Με αυτήν την θεραπεία γκρεμίστηκαν οι λανθασμένες πεποιθήσεις για τους τυφλούς. Διπλό φως χαρίστηκε στον τυφλό, καθώς είδε για πρώτη φορά τα πάντα γύρω του και αντίκρησε τον Ιησού. Η ιστορία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη ριζική αλλαγή που μπορεί να υποστεί η ζωή ενός ανθρώπου με το να συναντήσει τον Ιησού. Ο πρών τυφλός άρχισε να βλέπει βαθύτερα τα πράγματα και τις νέες αλήθειες του Ιησού, σε αντίθεση με τα άλλα πρόσωπα της διήγησης που έμειναν πνευματικά τυφλοί.

3 Διηγηθείτε τη σκηνή της συνάντησης του Ιησού με τον πρωην τυφλό μετά τη θεραπεία και την περιπέτεια του με τους Φαρισαίους. Τι του φανερώνει ο Ιησούς για τον εαυτό του; Τι εκφράζει ο τυφλός με ό,τι λέει και κάνει προς τον Ιησού; Ο Ιησούς βρήκε τον πρώην τυφλό και τον ρώτησε αν πιστεύει στον Υιό του Θεού.Εκέινος αποκρίθηκε: «Και ποιος είναι αυτός ,κύριε, για να πιστέψω σε αυτόν;». Ο Ιησούς τότε του αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν ο Υιός του Θεού, και τότε ο πρώην τυφλός δήλωσε όχι μόνο ότι πιστεύει αλλά επιπλέον έσκυψε και προσκύνησε τον Φωτοδότη Ιησού. Κίτρινος ήλιος, Βίνσεντ Βαν Γκογκ ( )


Κατέβασμα ppt "Επιβλεπων καθηγητησ:γεωργιοσ καπετανακησ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google