Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄2 2014-2015 Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄2 2014-2015 Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄2 2014-2015 Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση, το μεγάλο «ναι»

2 Σύγχρονη ιουδαϊκή προσευχή του Σαββάτου Εσύ είσαι, Κύριε Θεέ μας, που διάλεξες τον Άβραμ και τον οδήγησες έξω από την Ουρ και άλλαξες το όνομά του σε Αβραάμ, γιατί βρήκες πως η καρδιά του Σου είναι πιστή...

3 Εισαγωγή του 14ου Κεφαλαίου του Κορανίου με αναφορά στο πρόσωπο του Αβραάμ Το Κοράνιο, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων, περιέχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο (το 14ο) με 52 εδάφια, αφιερωμένο στον Αβραάμ. Πολλοί μουσουλμάνοι μάλιστα έχουν το όνομα Ιμπραήμ (= Αβραάμ).

4 Χριστιανική θρησκεία Απόστολος Παύλος, σ' όλο το 4ο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής του, περιγράφει την απέραντη εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αβραάμ προς το Θεό και τον παρουσιάζει ως υπόδειγμα πίστης για όλους τους χριστιανούς.

5 Χαρακτηριστικά ισλαμικής θρησκείας προς τον Αβραάμ Απ’ ότι βλέπουμε ο Αβραάμ για την ισλαμική θρησκεία ήταν πολύ σημαντικός και αυτό το καταλαβαίνουμε, διότι υπήρχαν 52 αποσπάσματα από το Κοράνιο που μιλούσαν για αυτόν.

6 Χαρακτηριστικά ιουδαϊκης θρησκείας προς τον Αβραάμ O Θεός έστειλε τον Αβραάμ στην Ουρ

7 Χαρακτηριστικά χριστιανικής θρησκείας προς τον Αβραάμ Και για τους Χριστιανούς ο Αβραάμ είναι πολύ σημαντικός. Επίσης ο Θεός εμπιστευόταν πολύ τον Αβραάμ και τον παρουσίαζε ως παράδειγμα πίστης προς αυτόν.

8 Ομοιότητες-Διαφορές Αβραάμ Διαφορές Προορισμός Ουρ (Ιουδαίοι) Ομοιότητες Πολύ σημαντικός για τη θρησκεία


Κατέβασμα ppt "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄2 2014-2015 Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google