Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασκηση 4,σελίδα 94 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Β΄3. 4. Ξαναδιαβάστε τη σκηνή της β' συνάντησης του τυφλού με τους Φαρισαίους (στ. 24-34): α. Ποιες αντιρρήσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασκηση 4,σελίδα 94 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Β΄3. 4. Ξαναδιαβάστε τη σκηνή της β' συνάντησης του τυφλού με τους Φαρισαίους (στ. 24-34): α. Ποιες αντιρρήσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασκηση 4,σελίδα 94 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Β΄3

2 4. Ξαναδιαβάστε τη σκηνή της β' συνάντησης του τυφλού με τους Φαρισαίους (στ. 24-34): α. Ποιες αντιρρήσεις συνεχίζουν να έχουν; β. Δικαιολογούνται, και σε ποιον βαθμό, τα επιχειρήματά τους; γ. Πώς θα χαρακτηρίζατε τα επιχειρήματα του πρώην τυφλού στις απαντήσεις που δίνει;

3 Απάντηση Α) Οι Φαρισαίοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι στο γεγονός ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, που είναι σταλμένος από τον Θεό. Αυτό το καταλαβαίνουμε από το ότι ξαναρώτησαν τον πρώην τυφλό με δυσπιστία πώς έγινε και θεραπεύτηκε καθώς και από το γεγονός ότι τον περιφρόνησαν όταν όταν ο πρώην τυφλός Τον υπερασπίστηκε. Επιπλέον τον έβγαλαν έξω όταν εκείνος προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι ότι ο άνθρωπος αυτός που ήταν πριν από λίγο μπροστά τους, είναι απεσταλμένος Θεού.

4 Β) Τα επιχειρήματα των Φαρισαίων, ότι δηλαδή αυτός ο απλός άνθρωπος δεν είναι σταλμένος από τον Θεό, είναι αρκετά λογικά και δικαιολογούνται ως ένα σημείο, αφού είναι λογικό να μην πιστεύουν αμέσως κάτι που βλέπουν, γιατί τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Πιστεύουν δηλαδή ότι κάτι ύποπτο υπάρχει πίσω από το περιστατικό του τυφλού και γιαυτό αρνούνται να δουν την αλήθεια. Αυτός ήταν και ο σκοπός του Ιησού, άλλωστε, να μην αναγκάσει τους ανθρώπους να πιστέψουν σε Εκείνον αλλά να τους δώσει το περιθώριο είτε να πιστέψουν είτε όχι.

5 Γ) Ο πρώην τυφλός δίνει λογικά επιχειρήματα προσπαθώντας να πείσει τους άλλους ότι ο Ιησούς είναι σταλμένος από τον Θεό. Πιστεύει βαθιά σαυτα που λέει, και είναι λογικό, αφού είδε από κοντά το σημείο του Ιησού και γι’αυτό είναι σίγουρος. Οι απαντήσεις που δίνει στους Φαρισαίους είναι περιεκτικές και σε μερικά θέματα δεν είναι σίγουρος(όπως π.χ. Για το αν ο Ιησούς είναι αμαρτωλός που έφτιαξε πηλό το Σάββατο). Για καποια άλλα θέματα είναι σίγουρος (όπως για το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει σταλθεί από τον Θεό) και τα εκφράζει χωρίς φόβο ακόμα και μετά την τιμωρία του.

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ασκηση 4,σελίδα 94 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Β΄3. 4. Ξαναδιαβάστε τη σκηνή της β' συνάντησης του τυφλού με τους Φαρισαίους (στ. 24-34): α. Ποιες αντιρρήσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google