Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα

2 Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εικονικές κοινότητες, όπου οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα εικονικά τους προφίλ και να αναπτύξουν ένα δίκτυο επαφών, με τις οποίες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας. Οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή είναι το Myspace και το Facebook.

3 Ωστόσο υπάρχουν και διαφορετικού είδους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Linkedin. Το LinkedIn είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ. Είναι δίκτυο, το οποίο εστιάζει στη διασύνδεση επαγγελματιών, με σκοπό τη διεύρυνση του επαγγελματικού τους κύκλου Το Linkedin έχει μεν κοινά στοιχεία με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο διαφέρει ως προς τη χρησιμότητα και τις λειτουργίες του. Είναι ένας καθαρά επαγγελματικός χώρος δικτύωσης.

4 Γράφημα των σχέσεων-διασυνδέσεων μεταξύ μιας ομάδας μελών ενός κοινωνικού δικτύου. Αρκετά σύνθετο!!

5

6 600.000 λογαριασμοί μελών του Facebook παραβιάζονται σε καθημερινή βάση. Οι λογαριασμοί παραβιάζονται από χάκερ που θέλουν είτε να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είτε να στείλουν αμέτρητα διαφημιστικά μηνύματα. Το γεγονός αυτό, το οποίο το επιβεβαίωσε και το ίδιο το Facebook με ανάρτηση σε επίσημο blog, ανάγκασε τους υπεύθυνους του δημοφιλούς ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης να δημιουργήσουν δύο νέες υπηρεσίες προστασίας, τα Trusted Friends και το App Passwords.

7 Αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών, στοιχείων ή δεδομένων. Παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού. Παρακολούθηση βίαιου ή ρατσιστικού υλικού. Θύματα υβριστικής, εκφοβιστικής, απειλητικής συμπεριφοράς, παρενόχλησης. Λήψη ανεπιθύμητων σεξουαλικών σχολίων. Συνάντηση με διαδικτυακή επαφή. Επαφή με υλικό (ή sites) με παραπλανητικό- επικίνδυνο περιεχόμενο.

8 Αντλώντας πληροφορίες και πολλά προσωπικά δεδομένα από τα προφίλ των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, διάφοροι απατεώνες στέλνουν εξατομικευμένα μηνύματα που περιλαμβάνουν συνδέσμους προς ιστοσελίδες «phishing».

9 Η επιτυχία της μεθόδου είναι μεγάλη. Σε πρόσφατο πείραμα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 70% όσων έλαβαν το εξατομικευμένο μήνυμα πάτησε στο σύνδεσμο που περιλαμβανόταν σε αυτό και συμπλήρωσε τα στοιχεία του στην ιστοσελίδα υποκλοπής δεδομένων.

10 Ασφαλώς αυτή η ιστοσελίδα δεν παραπέμπει στην αυθεντική ιστοσελίδα του πιο δημοφιλούς δικτύου κοινωνικής δικτύωσης... Με αυτό τον τρόπο ο επιτήδειος μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία.

11 Και είναι μόνο κάποια…

12 1. Δε θα πρέπει να δίνετε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο εικονικό προφίλ σας. Όποιος αποκτά πρόσβαση στο προφίλ σας μπορεί να διαχειριστεί πλήρως τα δεδομένα που εμφανίζονται σε αυτό.

13 2. Μην ανεβάζετε στο προφίλ σας φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά η τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε (ειδικότερα αν πρόκειται για το σπίτι σας, το σχολείο ή μέρη που συχνάζετε). Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες εντοπισμού σας στο φυσικό κόσμο.

14 3. Να γνωρίζετε ότι από τη στιγμή που προσθέτετε στη λίστα των φίλων σας κάποιο άτομο αυτό αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που εμφανίζονται στο προφίλ σας. 4. Αν δεχθείτε ένα προσβλητικό ή ανεπιθύμητο μήνυμα, αναφέρετέ το στην ενσωματωμένη μέθοδο καταγγελιών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε ή καταγγείλετε το στη SafeLine. Συνήθως αναφέρεται με τη λέξη «report».

15 5. Να έχετε πάντα υπόψιν σας ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύετε στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ευρέως προσπελάσιμες. Ακόμα και όταν διαγράψετε το προφίλ σας πολλές πληροφορίες δεν αφαιρούνται και ενδέχεται επίσης να τις συναντήσετε και αλλού στο Διαδίκτυο.

16 Π ᾶ ν μ έ τρον ἄ ριστον. (Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος αι. π.χ.)


Κατέβασμα ppt "Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google