Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΗΜΑΝΣΗ # 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΗΜΑΝΣΗ # 2

2 ΣΗΜΑΝΣΗ # 2 Στόχοι Αναφέρει και επεξηγεί τις πληροφορίες που αναγράφονται στις συσκευασμένες τροφές. Κατονομάζει τροφές που δεν καλύπτει το πρότυπο.

3 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Το όνομα των τροφίμων
Ακριβής ποσότητα των τροφίμων Κατάλογος Υλικών Ημερομηνία

4 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Συνθήκες αποθήκευσης Οδηγίες χρήσης
Προέλευση των προϊόντων Διεύθυνση των κατασκευαστών

5 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 1. Το όνομα των τροφίμων Ακριβές και ξεκάθαρο.
Να μην είναι παραπλανητική 2. Ακριβής ποσότητα των τροφίμων Να αναφέρεται καθαρά. Μπορεί να είναι το βάρος, ο όγκος ή τα τεμάχια που περιέχονται στη συσκευασία.

6 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 3. Κατάλογος Υλικών
Να αναφέρονται κατά σειρά ποσοστού βάρους. Τα υλικά με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αναφέρονται πρώτα. Το αλάτι και η ζάχαρη συνήθως αναφέρονται στην πρώτη ομάδα. Οι πρόσθετες ουσίες είναι απαραίτητο να αναφέρονται. Λόγω της μικρής τους ποσότητας βρίσκονται στο τέλος του καταλόγου.

7 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 4. Ημερομηνία
Απαραίτητη για να δίνει στον αγοραστή μια ένδειξη για την φρεσκάδα των προϊόντων και το περιθώριο που έχουν μέχρι να καταναλωθούν. Πρέπει να καλύπτουν και ένα λογικό χρονικό διάστημα μετά την λήξη, που τα τρόφιμα να είναι ασφαλή για κατανάλωση, ώστε ο αγοραστής να μπορεί να τα φυλάξει για λίγο στο ψυγείο ή στην αποθήκη. Να πωληθεί μέχρι (sell by), αναφέρεται σε τρόφιμα που έχουν διάρκεια ζωής όχι πέραν των τριών μηνών και όπου πρέπει να αναφέρεται η ημέρα και ο μήνας. Καλύτερο πριν από (best before), χρησιμοποιείται για προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν για διάστημα από τρεις μέχρι δεκαοκτώ μήνες. Αναφέρεται ο μήνας και ο χρόνος.

8 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 6. Οδηγίες χρήσης
5. Συνθήκες αποθήκευσης  Αν τα τρόφιμα πρόκειται να καταναλωθούν μετά τις ημερομηνίες που αναφέρονται στο πακέτο πρέπει να αποθηκευτούν κατάλληλα από τον αγοραστή. Πρέπει να αναφέρονται οδηγίες όπως, “φυλάσσετε σε δροσερό ξηρό μέρος” ή “διατηρείτε στο ψυγείο”. 6. Οδηγίες χρήσης Σύντομες οδηγίες για την προετοιμασία ή το μαγείρεμα, μπορούν να βοηθήσουν αρκετά ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και ιδανικές συνθήκες υγιεινής.

9 ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 7. Προέλευση των προϊόντων
Η χώρα προέλευσης ή κατασκευής πρέπει να αναγράφονται καθαρά στο πακέτο.  8. Διεύθυνση των κατασκευαστών   Το όνομα και η διεύθυνση των κατασκευαστών πρέπει να αναφέρονται στην ετικέτα, ώστε ο αγοραστής να γνωρίζει με ποιον να επικοινωνήσει σε περίπτωση που χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή αν χρειάζεται να παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα σχετικό με τα προϊόντα.


Κατέβασμα ppt "ΣΗΜΑΝΣΗ # 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google