Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ

2 Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν διάφορες τεχνικές για την κατασκευή μνημειακών έργων στα σχολεία τους, όπως ψηφιδωτά, ανάγλυφα σε γύψο, υαλογραφήματα, τρισδιάστατες κατασκευές, τοιχογραφίες, κολλάζ και τεχνικές με ανάμικτα υλικά. Τα έργα θα τα δημιουργούν οι μαθητές μέσα από το μάθημα της Τέχνης. Street art Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο και οι καθηγητές παρακολούθησαν και εφάρμοσαν διάφορες τεχνικές του street art με εικαστική προσέγγιση. Η Γλυπτική μέσα από το μάθημα της Τέχνης Προγραμματίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Τέχνης Μαθητών Μ.Ε. για την αναβάθμιση της ποιότητας του μαθήματος της Τέχνης. Ανακύκλωση του χαρτιού Αρχές Απριλίου στο Γυμνάσιο Αθηαίνου με θέμα την ανακύκλωση του χαρτιού και τη χρήση του μέσα από το μάθημα της Τέχνης για τη δημιουργία έργων.

3 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Για την αναβάθμιση του μαθήματος της Τέχνης και την καλύτερη γνωριμία των μαθητών μας με Κύπριους Δημιουργούς Αρχίσαμε το πρόγραμμα επισκέψεων Καλλιτεχνών στα σχολεία και μαθητών σε εργαστήρια Καλλιτεχνών. Ο χαράκτης Χαμπής παρουσίασε τη δουλειά του στο Λύκειο Αγ. Φυλάξεως. Ο Γιώργος Κεπόλας παρουσίασε στους μαθητές του Λυκείου Λατσιών τα ψηφιδωτά και τη ζωγραφική του.

4 Προγραμματίζονται και πάρα πολλές άλλες επισκέψεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως του Άγγελου Μακρίδη του Χρίστου Φουκαρά, Αντρέα Χαραλάμπου, Νίτσα Χατζηγεωργίου, Ανδρέα Λαδόμματου, Στας Παράσχου και πάρα πολλοί άλλοι. Προγραμματίζονται επίσης επισκέψεις από Καλλιτέχνες-Γλύπτες σε σχολεία όπου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και παράλληλα θα εργαστούν εντός του σχολικού χώρου δημιουργώντας έργα σε πέτρα με την συμβολή και των μαθητών. Προτείνουμε όπως σχέδιο-έργο του καλλιτέχνη και καθηγητή Τέχνης Αντρέα Ιωακείμ γίνει γλυπτό ( να κοπεί σε μέταλλο) και να τοποθετηθεί στην εσωτερική αυλή του σχολείου όπου διδάσκει.

5 ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Είναι υπό εξέλιξη Ομαδική Εργασία με τη συμμετοχή άνω των 3,000 μαθητών όπου φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε ένα τεράστιο έργο που στις 26 Φεβρουαρίου να καλύψουμε τη πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

6 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Κ.Ο.Α. Συνεργαζόμαστε με τον ΚΟΑ για τη δημιουργία μιας τεράστιας τοιχογραφίας στο Εθνικό Στάδιο Στίβου, μήκους 200 μέτρα και ύψος 3.5 μέτρα.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google