Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω τηλεκπαίδευσης. Ένα παράδειγμα στο Moodle
Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου – Κ. Κωνσταντούλας – Π. Χριστιά – Φ. Νικολόπουλος

2 Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση ή ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση : διαδικασία μάθησης και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενων, που πραγματοποιείται ανεξαρτήτως χρόνου και τόπου. Υλοποίηση Σεμιναρίου : πλατφόρμα Moodle (

3 Τι είναι το Moodle Διαδικτυακό πρόγραμμα ανοιχτού/ελεύθερου λογισμικού για τη διαχείριση εκπαιδευτικού περιεχομένου. Η φιλοσοφία του στηρίζεται στη διαπίστωση ότι ο άνθρωπος κατακτά τη γνώση όταν αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Υποστηρίζει πλήθος αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων όπως οι ομάδες συζήτησης, τα κουίζ, οι εργασίες, τα παιχνίδια, κ.ά.

4 Πλεονεκτήματα του Moodle
Αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης το οποίο ελκύει το ενδιαφέρον του μαθητή. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοιράσει ηλεκτρονικά υλικό στους μαθητές του αλλά και με άλλους συναδέλφους. Παρέχει μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης σε διαθεματικές εργασίες και δράσεις ή στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Μπορεί να αξιοποιήσει το OLPC(One Laptop Per Child).

5 Στόχοι του Σεμιναρίου(1/3)
Γνωριμία των εκπαιδευτικών με το Moodle και την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση. Γνωριμία με το ελεύθερο λογισμικό και τη χρήση προγραμμάτων ΕΛ/ΛΑΚ για την παραγωγή υλικού διδασκαλίας.

6 Στόχοι του Σεμιναρίου(2/3)
Ένταξη των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γνωριμία των εκπαιδευτικών με τις Νέες Τεχνολογίες. Δημιουργία κοινοτήτων μάθησης, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών. Δημιουργία κινήτρων μάθησης για τους μαθητές.

7 Στόχοι του Σεμιναρίου(3/3)
Εμπλουτισμός των σχολικών μαθημάτων με χρήση νέων μέσων όπως ηλεκτρονικά κουίζ και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Άπόκτηση γνώσεων δημιουργίας και διαχείρισης μαθημάτων στο Moodle.

8 Μεικτό σύστημα μάθησης
Δημιουργήθηκαν 2 τμήματα, ένα στο ΓΕΛ Ανδραβίδας και το άλλο στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Οργανώθηκαν 5 συναντήσεις ανά τμήμα μέσα στη χρονιά. Δημιουργήθηκαν 120 εργασίες προς υλοποίηση από τους εκπαιδευόμενους από απόσταση. Δημιουργήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο σε flash καθώς και υλικό με μορφή κειμένων από μια ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν εθελοντικά. Ο κάθε εκπαιδευτικός για να ολοκληρώσει με επιτυχία το σεμινάριο θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 70% των εργασιών και να παρακολουθήσει τουλάχιστον τις 4 από τις 5 συναντήσεις. Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

9 Ύλη Σεμιναρίου Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού
Χρήση ελεύθερου λογισμικού (FileZilla, Firefox, Gimp, PDFcreator, OpenOffice, Audacity, Wink, Hot potatoes, Coppermine, Mediawiki) Διαχείριση FTP, Εγκατάσταση, Διαδικτυακά προγράματα, Αντίγραφα ασφαλείας, Δημιουργία ιστοτόπου

10 Η οθόνη του μαθήματος

11 Συμμετοχή εκπαιδευτικών

12 Συμπεράσματα & Προοπτικές
Είναι πιο εύκολο και ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς να το παρακολουθήσουν. Η 6μηνη διάρκεια του επιτρέπει την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των εκπαιδευτικών. Προωθείται η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ. Αρκετοί εκπαιδευτικοί ενδιαφέρθηκαν να το χρησιμοποιήσουν στο σχολείο τους. Το μάθημα είναι διαθέσιμο σε όποιο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ή άλλο Δημόσιο φορέα θελήσει να το εφαρμόσει.

13 Σενάριο επέκτασης του Σεμιναρίου
Κάποια άτομα από τον Χ Νομό να αναλάβουν τις από κοντά συναντήσεις (4-5 συναντήσεις μέσα στη χρονιά). Η τεχνική υποστήριξη (επίλυση αποριών, βαθμολόγηση εργασιών) γίνεται ασύγχρονα και είναι κοινή για 2-3 Νομούς.

14 Ευχαριστίες Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τη βοήθεια και υποστήριξη τους : κ. Μπίρμπα Θεόδωρο, Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας. κ. Ντοά Νικόλαο, Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας. κ. Παπαντωνοπούλου Φωτεινή, Προϊσταμένη 1ου Γραφείου Δ.Ε. Ν. Ηλείας. κ. Πετρόπουλο Ηλία, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ν. Αχαΐας – Ηλείας. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Ηλείας για την προβολή και παρουσίαση του Σεμιναρίου μέσω του Ενημερωτικού του Δελτίου.

15 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Σεμινάριο Moodle Ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google