Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»
Αιμιλία Αριστείδου

2 Άσκηση 1 Μπαίνει εικόνα μιας τάξης νηπιαγωγείου με της γωνιές της: γωνιά φύσης, γωνιά κουκλόσπιτου, γωνιά μπακάλικου, γωνιά αμφίεσης, γωνιά μουσικής. Στην εικόνα κάθε γωνιά θα πρέπει να έχει και μια εικόνα μικρή για να δείχνει πoια γωνιά είναι και πατώντας πάνω το παιδί να μιλά π.χ. «γωνιά της φύσης». Γύρω από την εικόνα να υπάρχουν συννεφάκια όπου το κάθε ένα να έχει μια κριμένη εικόνα, έτσι ώστε όταν πατάει το παιδί στο συννεφάκι να εμφανίζεται η εικόνα και να λέει τι είναι π.χ. λουλούδι. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της φύσης: λουλούδια, γυάλα με ψάρι, φύλλα, κλουβί με καναρίνι, γλάστρα με λουλούδι.

3 Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά του κουκλόσπιτου: καροτσάκι, κούνια, κουζινούλα, κούκλα, μαγειρικά σκεύη, ρολόι τοίχου, τραπεζάκι, καρεκλίτσες. εικόνες των σύννεφων για την γωνιά του μπακάλικου: κουτιά γάλακτος, κουτιά χυμού, φρούτα, κουτιά χαρτομάντιλα, ζυγαριά, ταμιακή μηχανή. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της αμφίεσης: στολή μπαλαρίνας, τσάντες, στολή πυροσβέστη, καπέλο κηπουρού, παντελόνια, φούστες, στολή γιατρού. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της μουσικής: μαράκα, ντέφι, δίσκοι, ξυλόφωνο, μεταλόφωνο, ξυλάκια, κρουστά όργανα.

4 τα παιδιά καλούνται να ανοίγουν τα συννεφάκια, να βρίσκουν τις κρυμμένες εικόνες και να τις τοποθετούν στις γωνιές της τάξης που ταιριάζουν. Κάθε εικόνα που τοποθετείτε στην σωστή της θέση φωσφορίζει με κλιτές και θα ακούγεται «μπράβο». Κάθε εικόνα που τοποθετείτε σε λάθος θέση αρχίζει να χάνει το χρώμα της και θα ακούγεται «ξανά δοκίμασε». Όταν τοποθετηθούν όλες οι εικόνες στην σωστή τους θέση, η εικόνα φωσφορίζει ολόκληρη και παίζει ενθαρρυντική μουσική και ακούγεται «συγχαρητήρια τα κατάφερες.

5 Άσκηση 2 Μπαίνει η εικόνα της τάξης με τις γωνιές και τα αντικείμενα τους. Η κάθε γωνιά κρύβει πάνω της λανθασμένα αντικείμενα και το παιδί καλείται να τα βρει και να τα τοποθετήσει με το ποντίκι στην σωστή τους θέση. Κάθε αντικείμενο που θα πατά θα ακούγεται το όνομα του. Κάθε γωνιά που θα πατά πάνω το παιδί για να βρει τα λάθος αντικείμενα θα μεγεθύνεται στην οθόνη. Κάθε φορά που θα τοποθετεί ένα αντικείμενο στην σωστή του θέση τότε θα φωσφορίζει και θα ακούγεται «μπράβο». Κάθε φορά που θα τοποθετεί σε λάθος θέση ένα αντικείμενο τότε θα ακούγεται «ξανά δοκίμασε».

6 Άσκηση 3 Δίνεται μια εικόνα τάξης και καλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν τις γωνιές της όπως θέλουν. Μέσα σε συννεφάκια μπορούν να βρουν ότι χρειάζονται για να της δημιουργήσουν. Κάθε φορά που πατούν πάνω σε ένα αντικείμενο ακούγεται το όνομα του. Όταν τοποθετείται κάτι σε λάθος θέση ακούγεται «ξανά δοκίμασε». Όταν το παιδί ολοκληρώσει την εικόνα του σωστά χρησιμοποιώντας όλα τα αντικείμενα η εικόνα φωσφορίζει και ακούγεται «μπράβο».


Κατέβασμα ppt "Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google