Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23

2 Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4
*Επιλογή

3 Άσκηση 1 Ένας αχινός μιλάει, δίνοντας οδηγίες στα παιδιά. Ο αχινός κινείται. Υπάρχει φόντο μια ωραία ξωτική παραλία. Με ωραίους ήχους στην έναρξη του μαθήματος.

4 Σήμερα θα μάθουμε τις φωνούλες Αα.
Α κεφαλαίο και α μικρό.

5 Βρες ποιες εικόνες έχουν μέσα το γράμμα Αα
Εμφανίζονται οι εικόνες, μια - μια με ήχο και από κάτω η λέξη. Τα παιδιά κάνουν κλικ πάνω στα Α α. Όταν βρουν τη σωστή απάντηση ο αχινός χειροκροτεί και τους λέει: «μπράβο τα καταφέρατε».

6 Θάλασσα Αχινός Αστακός Αστερίας Παγωτό Παραλία Βάρκα Ψάρι Κουβάς

7 Άσκηση 2 Ο αχινός παρακινεί τα παιδιά να γράψουν το Α α, όπου λείπει από τις εικόνες και μετά να τις διαβάσουν μαζί. Ο αχινός διαβάζει και τα παιδιά επαναλαμβάνουν. Γίνεται κλικ στο κενό και τα παιδιά πληκτρολογούν το γράμμα ή το επιλέγουν και το τοποθετούν. Η επιλογή γίνεται μέσα από τα 7 σύμφωνα μικρά και κεφαλαία.

8 Πορτοκ__λ__δ__ __ν__ψυκτικό __ρης Μ__ρήν__

9 άσκηση 3 Σπασμένα κομμάτια του πάζλ, με συλλαβές.
Τα παιδιά κάνουν κλικ με το ποντίκι στη συλλαβή που επιλέγουν για να μπει στη διάταξη. Μόλις η λέξη σχηματιστεί, ο αχινός ζητά από τα παιδιά να τη διαβάσουν. Παράλληλα εμφανίζεται και η εικόνα της λέξης του πάζλ.

10 μαμά παπαγάλος παπί πίτα Πατάτα

11 μά μα

12 λος πα Πα γα

13 Άσκηση 4 Ο αχινός δείχνει μια δική του εικόνα στη παραλία με την οικογένεια του. Ζητά από τα παιδιά να σκεφτούν μια δική τους εικόνα στη παραλία.

14 Εμφανίζονται διάφορες φατσούλες
Εμφανίζονται διάφορες φατσούλες. Τα παιδιά θα βάλουν την φατσούλα στο κουτί που τους εκφράζει συναισθηματικά, ανάλογα με την ερώτηση που θα τους υποβληθεί. Η φατσούλα που χαμογελά θα τους πει: «είμαι χαρούμενος/ή», αυτή που είναι κατσούφα θα πει: «είμαι στεναχωρημένος/ή».

15 Ερωτήσεις Πώς ένιωθες όταν ήσουν στη παραλία;
Όταν σου φώναξαν οι γονείς σου να φύγετε, πώς ένιωσες; Όταν θυμάσαι την παραλία και τα παιχνίδια που έκανες, πώς νιώθεις;

16 Μετά εμφανίζεται η μαμά του αχινού και τον παίρνει από το χέρι για να φύγουν.
Ο αχινός αποχαιρετά τα παιδιά.


Κατέβασμα ppt "Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google