Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους

2 Άσκηση 1: Οδηγίες για γραφικά: Να υπάρχει στο φόντο ένα τοπίο με κτίρια που να έχουν ορθογώνια και τετράγωνα παράθυρα κυκλικά και τριγωνικά σχήματα στις ταμπέλες π.χ. κάτι παρόμοιο με το τοπίο που χρησιμοποιήθηκε στην κυκλοφοριακή αγωγή με περισσότερα σχήματα κυκλικά και τριγωνικά. Πάνω από το τοπίο αυτό να υπάρχει ένα μεγάλο λευκό ορθογώνιο με διάφορα σχήματα πάνω του π.χ. αρκετά τρίγωνα, τετράγωνα, ορθογώνια και κύκλοι διάφορων χρωματισμών.

3 Κάτω από το μεγάλο λευκό αυτό πλαίσιο να υπάρχουν 4 κουτιά που να αναγράφουν πάνω το πρώτο τρίγωνα, το δεύτερο τετράγωνα, το τρίτο ορθογώνια και το τέταρτο κύκλοι. Οδηγίες προς μαθητή : Βάλε τα σχήματα που σου δίνονται στο σωστό κουτί.

4 Άσκηση 2: Οδηγίες για γραφικά: Να υπάρχει στο φόντο το ίδιο τοπίο με πριν που θα έχει τα σχήματα στα παράθυρα των κτιρίων, στις λωρίδες της διάβασης πεζών, τις ταμπέλες κ.τ.λ. Οδηγίες προς μαθητή : Πάτησε πάνω σε 4 αντικείμενα που θυμίζουν κύκλο(να του λέει μπράβο τα κατάφερες). Πάτησε πάνω σε 4 αντικείμενα που θυμίζουν τρίγωνο(να του λέει μπράβο τα κατάφερες). Πάτησε πάνω σε 4 αντικείμενα που θυμίζουν τετράγωνο(να του λέει μπράβο τα κατάφερες). Πάτησε πάνω σε 4 αντικείμενα που θυμίζουν ορθογώνιο(να του λέει μπράβο τα κατάφερες).


Κατέβασμα ppt "Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google