Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2 ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Το πολίτευμα και η κοινωνία της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2 ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Το πολίτευμα και η κοινωνία της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2 ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Το πολίτευμα και η κοινωνία της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή.

2 να πληρώνονται όσοι έπαιρναν κάποιο αξίωμα. να πληρώνονται όσοι έπαιρναν κάποιο αξίωμα. να πείσει τους πολίτες να ενδιαφέρονται για τα θέματα της πόλης. να πείσει τους πολίτες να ενδιαφέρονται για τα θέματα της πόλης. σπουδαίος ρήτορας. να κάνει την Αθήνα πνευματικό κέντρο των Ελλήνων. να κάνει την Αθήνα πνευματικό κέντρο των Ελλήνων. Ο Περικλής ήταν θέλησε φρόντισε προσπάθησε

3 Εκκλησία του δήμου Είχε την πιο μεγάλη δύναμη. Συμμετείχαν όλοι οι ελεύθεροι πολίτες. Έπαιρναν τις πιο μεγάλες αποφάσεις.

4

5 10 στρατηγοί Είχαν μεγάλη εξουσία. Εκλέγονταν από τους πολίτες για 1 χρόνο. Φρόντιζαν για το στρατό και το στόλο. Ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια της πόλης.

6 Αθηναίοι πολίτες 1.Ό σοι είχαν πατέρα και μητέρα από την Αθήνα. 2.Ε ίχαν τα περισσότερα δικαιώματα. Μέτοικοι Μέτοικοι 1.Ξ ένοι που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην πόλη. 2.Α σχολούνταν κυρίως με το εμπόριο. Δούλοι Δούλοι 1.Π ολλοί ήταν αιχμάλωτοι. 2.Έ καναν βαριές δουλειές. 3.Η ζωή τους δύσκολη και κοπιαστική. 4.Δ ούλευαν ως αστυνομικοί, λογιστές και παιδαγωγοί.

7

8


Κατέβασμα ppt "2 ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Το πολίτευμα και η κοινωνία της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google