Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΕΛΛΑΔΑ Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης

2 Μέρη της Ελλάδας

3 Κρήτη

4 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

5 ΑΘΉΝΑ

6 ΣΗΜAIΑ

7 Αξιοθέατα της Αθήνας

8 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1)
Η Ελλάδα ή είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρωτεύουσα της Ελλάδας και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα. Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αλβανία, στα βόρεια με τη Βουλγαρία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.) και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται στα ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. Έχει πολλά νησιά (περίπου 2.500, εκ των οποίων τα 165 κατοικούνται), συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, των Επτανήσων και πολλών άλλων. Το ψηλότερο βουνό είναι ο Όλυμπος και ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός ο Αλιάκμονας.

9 Πληροφορίες για την Ελλάδα (2)
Έχει μακρά και πλούσια ιστορία κατά την οποία άσκησε μεγάλη πολιτισμική επίδραση σε τρεις ηπείρους. Σε αυτή γεννήθηκε η δημοκρατία και η φιλοσοφία. Ακόμα η Ελλάδα είναι ο τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, του δράματος, της τραγωδίας και της κωμωδίας.

10 Πληροφορίες για την Αθήνα
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα πόλη της Ελλάδας και ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά που ήταν και η προστάτιδά της. Η Αθήνα σήμερα είναι μία σύγχρονη πόλη αλλά και διάσημη για την ιστορία της, καθώς στην αρχαιότητα ήταν πανίσχυρη πόλη-κράτος και σημαντικότατο κέντρο πολιτισμού. Θεωρείται η ιστορικότερη πόλη της Ευρώπης μαζί με τη Ρώμη. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα αρχαία μνημεία της που διασώθηκαν, έστω και μερικώς, στο πέρασμα των αιώνων.

11 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κατέβασμα ppt "Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google