Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ουλίτιδα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα της στοματικής κοιλότητας. Είναι η φλεγμονώδης αντίδραση των ούλων, από τον μικροβιακό παράγοντα. Αν δεν διαγνωστεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ουλίτιδα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα της στοματικής κοιλότητας. Είναι η φλεγμονώδης αντίδραση των ούλων, από τον μικροβιακό παράγοντα. Αν δεν διαγνωστεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ουλίτιδα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα της στοματικής κοιλότητας. Είναι η φλεγμονώδης αντίδραση των ούλων, από τον μικροβιακό παράγοντα. Αν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα.

3 Κακοσμία στόματος Ερυθρότητα και ενίοτε πρήξιμο των ούλων Μάτωμα των ούλων κυρίως κατά το βούρτσισμα. Αίσθηση ότι κάτι κολλάει ανάμεσα από τα δόντια. Ύπαρξη οδοντικής πλάκας.

4 1ο στάδιο Πρήξιμο των ούλων που διευκολύνει τα βακτήρια να εισχωρήσουν στο χώρο ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα 2ο στάδιο Αναπτύσσεται πλάκα που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή μορφή πάθησης των ούλων, την περιοδοντίτιδα.

5 3ο στάδιο Παρατεταμένη φλεγμονή των ούλων προκαλεί τη βαθμιαία καταστροφή των περιοδοντικών ινών που συγκρατούν στερεά τα ούλα γύρω από το δόντι. 4ο στάδιο Δημιουργείται με αυτό τον τρόπο ένας περιοδοντικός θύλακας γύρω από το δόντι εκθέτοντας την οδοντίνη στην περιοχή της ρίζας.

6 5ο στάδιο Καταστρέφονται οι περιοδοντικοί ιστοί που συγκρατούν το δόντι στη θέση του. 6ο στάδιο Το δόντι εμφανίζει πλέον μεγάλη κινητικότητα και αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα από τον οδοντίατρο το δόντι θα χαθεί.


Κατέβασμα ppt "Η ουλίτιδα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα της στοματικής κοιλότητας. Είναι η φλεγμονώδης αντίδραση των ούλων, από τον μικροβιακό παράγοντα. Αν δεν διαγνωστεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google