Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τραύμα  Μώλωπας  Διάστρεμμα  Έγκαυμα  Κάταγμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τραύμα  Μώλωπας  Διάστρεμμα  Έγκαυμα  Κάταγμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Τραύμα  Μώλωπας  Διάστρεμμα  Έγκαυμα  Κάταγμα

4 Τραυματισμός ή κάκωση είναι το σύνολο των βλαβών των ιστών πού προκαλούνται ακαριαίως κατά τη στιγμή του ατυχήματος, από διάφορες μορφές μηχανικών παραγόντων, όταν αυτοί υπερβούν τη φυσική αντοχή των ιστών και των οργάνων. ΓΔΑΡΣΙΜΟ (Εκδορά) ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΚΟΨΙΜΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

5 Αντιμετωπίστε την αιμορραγία όσο γίνεται πιο γρήγορα. Διατηρήστε το τραύμα καθαρό και επιδέστε το ώστε να μειώσετε την απώλεια αίματος και να εμποδίσετε την μόλυνση.Αν το τραύμα είναι σοβαρό, ο τραυματίας πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

6 Μώλωπας (ή αλλιώς μελανιά) ονομάζεται ένα είδος τραύματος σε βιολογικούς ιστούς. Τα τριχοειδή αγγεία καταστρέφονται και κατά συνέπεια το αίμα διαρρέει γύρω από τους ιστούς.

7 Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στην περιοχή της κάκωσης για να περιορίσετε την αιμορραγία και να μειώσετε το οίδημα.

8 Διάστρεμμα ονομάζεται η βίαιη διάταση των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης.

9 Έγκαυμα καλείται η ιστική καταστροφή του δέρματος εξαιτίας της επίδρασης σε αυτό κάποιου βλαβερού αιτίου.

10 Ενθαρρύνατε τον πάσχοντα. Βάλτε το μέρος του σώματος που έπαθε το έγκαυμα κάτω από κρύο νερό ή μέσα σε κρύο νερό. Βγάλτε ό,τι σφίγγει το δέρμα(δαχτυλίδι)πριν αρχίσει να δημιουργείται οίδημα. Σκεπάστε την περιοχή με καθαρό κατά προτίμηση αποστειρωμένο όχι χνουδωτό επίθεμα.

11 Κάταγμα είναι το σπάσιμο ή το ράγισμα ενός οστού.

12

13

14  Η εξάρθρωση είναι μια σοβαρή πάθηση των αρθρώσεων.Μπορεί να προκληθεί από ένα σοβαρό ατύχημα και ως συνέπεια έχει την απομάκρυνση των αρθρικών επιφάνειων από τα οστά.  Οι εξαρθρώσεις είναι πολύ οδυνηρές και η επαναφορά των οστών στη θέση τους πρέπει να γίνεται από ειδικό γιατρό ή χειρουργό.

15

16 Οι πτώσεις σκοτώνουν περισσότερα άτομα από οποιοδήποτε άλλο αίτιο με μοναδική εξαίρεση τα τροχαία ατυχήματα, και οι περισσότερες πτώσεις συμβαίνουν στο σπίτι, αφορούν δε τον πληθυσμό και των δύο φύλων, ανεξαρτήτου ηλικίας.

17 Η πρώτη κατηγορία παραγόντων είναι αυτοί που έχουν σχέση με την κατάσταση του ατόμου. Η δεύτερη κατηγορία παραγόντων που συντείνουν στην πτώση, στους τραυματισμούς και τα κατάγματα είναι οι εξωτερικοί παράγοντες του περιβάλλοντος. Οι παράγοντες που προδιαθέτουν στις πτώσεις, τους τραυματισμούς και τα κατάγματα είναι πολλοί.

18  http://el.wikipedia.org/wiki/ http://el.wikipedia.org/wiki/  http://www.allaboutvision.com http://www.allaboutvision.com  https://www.google.gr https://www.google.gr  Βιβλίο ΄΄πρώτες βοήθειες΄΄ Dorling Kindersley Βιβλίο ΄΄πρώτες βοήθειες΄΄ Dorling Kindersley

19


Κατέβασμα ppt " Τραύμα  Μώλωπας  Διάστρεμμα  Έγκαυμα  Κάταγμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google