Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εμείς τα παιδιά της Β΄2 και Δ΄2 του Δ΄ Δημοτικού Λατσιών σας παρουσιάζουμε την περιοχή μας και το αγαπημένο μας σχολείο. Γεια σας φιλαράκια !

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εμείς τα παιδιά της Β΄2 και Δ΄2 του Δ΄ Δημοτικού Λατσιών σας παρουσιάζουμε την περιοχή μας και το αγαπημένο μας σχολείο. Γεια σας φιλαράκια !"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εμείς τα παιδιά της Β΄2 και Δ΄2 του Δ΄ Δημοτικού Λατσιών σας παρουσιάζουμε την περιοχή μας και το αγαπημένο μας σχολείο. Γεια σας φιλαράκια !

2 Τα Λατσιά βρίσκονται σε απόσταση 7 χιλ. από τη Λευκωσία που είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου και πήραν το όνομά τους από τη λέξη «λατσίν» που σημαίνει μικρό πηγάδι. Έχουν για έμβλημα το αλακάτι γιατί κατά τα μεσαιωνικά χρόνια οι ντόπιοι έκτιζαν μικρά πηγάδια για ν’αντλούν νερό από τις διάφορες υπόγειες πηγές. Λευκωσία Λατσιά

3 Σήμερα τα Λατσιά έχουν 13000 κατοίκους, τέσσερα δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο, λύκειο και παράρτημα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο Δήμο μας υπάρχουν 4 εκκλησίες και 2 παρεκκλήσια (Αγ. Γεώργιος, Αγ. Φίλιππος, Αγ. Ελευθέριος, Αρχ. Μιχαήλ, Αγ. Φωτεινή και Αγ. Μαρίνα). Απ. Φίλιππος Εδώ εκκλησιάζεται το σχολείο μας

4 Στα Λατσιά βρίσκονται επίσης άλλα πολλά σημαντικά κτήρια και υπηρεσίες: Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, το στάδιο ΓΣΠ, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας και τα Κέντρα Αθλοπαιδιών της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου. Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Στάδιο ΓΣΠ

5 Τα Λατσιά είναι γνωστά και για το φαράγγι της «Κακκαρίστρας» όπου τα πετρώματα στα τοιχώματα και τα απολιθώματα κοχυλιών τεκμηριώνουν την ανάδυση της Κύπρου 1,800,000 χρόνια πριν.

6 Το σχολείο μας είναι το Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών και είναι το τελευταίο δημοτικό που κτίστηκε στο Δήμο μας. Λειτούργησε το 2002 και σήμερα έχει 255 μαθητές και 22 δασκάλους. Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

7 Το σχολείο μας είναι διώροφο. Έχει τετράγωνο σχήμα δημιουργώντας μια εσωτερική αυλή στην οποία είναι σχηματισμένα πολλά παιχνίδια για παιδιά.

8 Στο ισόγειο βρίσκονται οι δύο Α΄ τάξεις και οι αίθουσες Τέχνης, Τεχνολογίας, Οικιακής Οικονομίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μουσικής. Βρίσκονται ακόμη τα γραφεία της Διευθύντριας και των δασκάλων η Μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης και το Κυλικείο. Α Τάξη Γραφεία της Διευθύντριας και των δασκάλων Κυλικείο

9 Το σχολείο μας είναι πολύ όμορφο και κάποιοι τοίχοι του έχουν ζωγραφιστεί και επενδύθηκαν με ψηφιδωτό. Ο προθάλαμος είναι πάντοτε στολισμένος με δικές μας δουλειές.

10 Στον Πρώτο όροφο θα συναντήσεις όλες τις υπόλοιπες τάξεις από τη Β΄ – Στ΄, την αίθουσα Λογοθεραπείας και Ειδικής Εκπαίδευσης και τη Βιβλιοθήκη Μαθητή.

11 Το σχολείο μας διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας και αίθουσα πολλαπλής χρήσης όπου γίνεται το μάθημα της γυμναστικής αλλά και οι εκδηλώσεις του σχολείου μας.

12 Στον ίδιο χώρο είναι και το Δ΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο, τα μικρά μας φιλαράκια που με το νέο χρόνο θα μπουν στην παρέα μας. Δ΄ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ


Κατέβασμα ppt "Εμείς τα παιδιά της Β΄2 και Δ΄2 του Δ΄ Δημοτικού Λατσιών σας παρουσιάζουμε την περιοχή μας και το αγαπημένο μας σχολείο. Γεια σας φιλαράκια !"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google