Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT B’ LYKEIOY A’ TRIMHNOU ΤΖΟΓΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT B’ LYKEIOY A’ TRIMHNOU ΤΖΟΓΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT B’ LYKEIOY A’ TRIMHNOU ΤΖΟΓΟΣ
(Είδη,Αίτια,Επιπτώσεις,Εξάρτηση,Αντιμετώπιση.) Από Τους Μαθητές Μελισσαρόπουλος Σπύρος Κορδούλης Γιώργος Βυζάς Χρίστος Σταύρου Φανης

2 ΤΖΟΓΟΣ…ΑΙΤΙΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Τα Τυχερά παιχνίδια αποτελούν έναν προσφιλή και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο διασκέδασης. Aποτελούν αφορμή για συνάντηση και συνδιαλλαγή με φίλους ή γνωστούς. Ολα τα παραπάνω πλεον μπορούν να γίνουν και μέσω διαδικτύου. Πότε όμως η επιθυμία για διασκέδαση παύει να έχει πλάκα; Πότε η ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο γίνεται έμμονη ιδέα, Ο παίκτης αποκομίζει συγκίνηση και διέγερση από την ενασχόληση αυτή. Και οταν χάνει κανείς τον έλεγχο, προκύπτουν οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.

3 Κατηγορίες Και Είδη Τυχερών Παιχνιδιών
Τα Παιχνίδια της ΟΠΑΠ.ΑΕ 1.ΑΡΙΘΜΟΛΑΧΕΙΑ ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΟ ΤΖΟΚΕΡ SUPER 3 EXTRA 5 KINO Είναι τα παιχνίδια τύχης που αφορούν την σωστή πρόβλεψη τυχαίων αριθμών που προκύπτουν είτε από μηχανική είτε από ηλεκτρονική κληρωτίδα.

4 2. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ/ΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Τα παιχνίδια στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης στηρίζονται στη σωστή πρόβλεψη αποτελεσμάτων ενός συνδυασμού γεγονότων. ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 3. ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τα αμοιβαία παιχνίδια πρόγνωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου στηρίζονται στη σωστή πρόβλεψη αποτελεσμάτων ενός συνδυασμού αγώνων ποδοσφαίρου. ΠΡΟΠΟ 14&7 ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ

5 ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ ΔΗΛΩΤΗ ΜΠΡΙΤΖ ΚΟΥΝ ΚΑΝ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΟΥΚΙ ΞΕΡΗ ΑΓΩΝΙΑ
ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΜΠΛΟΦΑ ΤICHU ΠΟΚΕΡ ΤΕΧΑΣ ΧΟΛΝΤΕΜ

6 ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ Τα Ιπποδρομιακά παιχνίδια Γκανιάν Πλασέ Δίδυμο Φορκάστ Τρίο
Γκανιάν  Πλασέ Δίδυμο Φορκάστ Τρίο Τράϊκαστ Τετραπλό Σύνθετο Παρολί Σκορ-4 Σκορ-6 Σκορ-9 Και πολλές ερωτήσεις για το πώς μπορεί κάποιος να παίξει ιππόδρομο και τι πρέπει να ξέρει και να προσέχει.

7 ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ Η Ιστορία του και τα διάφορα Συνώνυμα και Ονομασίες που έχει δεχτεί. Κουλοχέρης: Δηλώνει την ομοιότητα του μηχανήματος με μονόχειρα, λόγω του μονού μοχλού στο πλάι ο οποίος ενεργοποιεί την περιστροφή των κυλίνδρων. Φρουτάκια : Λόγω των συμβόλων τα οποία υπήρχαν στους πρώτους κουλοχέρηδες και απεικόνιζαν φρούτα. Ληστής : Επειδή έχουν την ικανότητα να πάρουν όλα τα λεφτά του παίχτη χωρίς αυτός να το αντιληφθεί. Slot : Λόγω της σχισμής για να ρίχνει ο παίχτης το νόμισμα.

8 ΤΖΟΓΟΣ…ΑΙΤΙΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Τα στοιχεία παθολογικής ενασχόλησης με το τζόγο αρχίζουν να διαφαίνονται σταδιακά. Τίποτα άλλο δεν είναι σημαντικό Υπάρχει διάχυτο αίσθημα αδημονίας Φόβος μήπως κανείς χάσει κάποια ευκαιρία να κερδίσει Παράλογη βεβαιότητα και φαντασιώσεις ότι θα κερδίσει Διέγερση και μόνο στην ονειροπόληση για το πώς θα ξοδέψει αυτά που θα κερδίσει Δυσφορία, θυμός και ένταση στην περίπτωση που κάτι εμποδίσει την ενασχόληση.

9 Οι επιλογές θεραπείας για τον παθολογικό τζόγο είναι μεταξύ άλλων:
1) Γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία Η συγκεκριμένη προσέγγιση επικεντρώνεται στην αντααλλαγή ανθυγιεινών συμπεριφορών και σκέψεων για το τζόγο, συμπεριλαμβανομένων εκλογικεύσεων και ψευδών πιστεύω. Επίσης, διδάσκεται στα εθισμένα άτομα, πώς να πολεμήσουν τις ορμές προς τον τζόγο και να αντιμετωπίσουν δυσάρεστα συναισθήματα, παρά πώς να διαφύγουν του τζόγου. 2) Ανώνυμοι Τζογαδόροι (Gamblers Anonymous). Προγράμματα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και ομάδες αυτοβοήθειας. Τα δώδεκα στάδια-βήματα των προγραμμάτων αυτών προέρχονται από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Προσφέρεται ένα υποστηρικτικό, χωρίς κρίση, περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να μοιραστεί τι περνάει και να πάρει αντιδράσεις και συμβουλές, από ανθρώπους της ίδιας ομάδας, που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα και το κατανοούν. 3) Φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα του τζόγου, αλλά είναι χρήσιμα για την κατάθλιψη και την διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητα, ή κάποιο άλλο νοητικό πρόβλημα υγείας, τροφοδοτεί τον τζόγο. Τα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση του τζόγου είναι αντικαταθλιπτικά και σταθεροποιητές της διάθεσης. Εκτός από τα παραπάνω, που συναντιούνται πιο συχνά, υπάρχουν κι άλλες προσεγγίσεις στο πρόβλημα του παθολογικού τζόγου, συμπεριλαμβανομένων κάποιων προγραμμάτων τεσσάρων σταδίων, της αυτοβοήθειας, αλλά και πρακτικών στρατηγικών που μπορούν ν' ακολουθηθούν κατά τη στιγμή της αίσθησης της ορμής για τζόγο, που όμως, μπορούν εύκολα να γίνουν η δικαιολογία, αν δεν είναι δυνατή η αντίσταση, για να τα παρατήσει κανείς και να μη δεχτεί βοήθεια. Οπως η εξάρτηση από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, ο παθολογικός τζόγος, είναι μια χρόνια διαταραχή, που τείνει να χειροτερεύει χωρίς θεραπεία. Αν και ακόμα και με θεραπεία, είναι κοινό να αρχίσει κάποια στιγμή και πάλι συμπεριφορά τζόγου (υποτροπή) οι παθολογικοί τζογαδόροι μπορούν να τα πάνε πολύ καλά με τη σωστή θεραπεία και πολλοί απ' αυτούς είναι ικανοί να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους και πάλι στα χέρια τους.

10 ΦΑΡΜΑΚΟ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΝ ΤΖΟΓΟ
Επιστήμονες από την Αυστραλία πιστεύουν πως βρήκαν τη λύση για όσους έχουν πρόβλημα εξάρτησης από τον τζόγο. Η λύση δεν είναι ψυχολογική υποστήριξη αλλά ένα φάρμακο που μέχρι τώρα χορηγούσαν σε τοξικομανείς και αλκοολικούς.Πρόκειται για τη γνωστή ουσία ναλτρεξόνη, το φάρμακο που χορηγείται σε τοξικομανείς με εθισμό στην ηρωίνη και το αλκοόλ.Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο ιατρική μελέτη που δημοσιεύεται στον αυστραλιανό site «Medical Journal» παροτρύνει τους ειδικούς να συνταγογραφούν τη ναλτρεξόνη και σε όσους έχουν πρόβλημα με τον τζόγο.Πρόκειται για ουσία που χορηγείται στους ναρκομανείς επειδή φράσσει τους υποδοχείς των οπιοειδών στον εγκέφαλο, ενώ αποτελεσματικό φάρμακο θεωρείται και για τους αλκοολικούς. ΕΤΣΙ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ατομική συμβουλευτική-υποστήριξη καταγραφή, επεξεργασία και κατανόηση της πορείας που έχει οδηγήσει στην προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια στρατηγική και μεθόδους για τη μείωση της ενασχόλησης με τον τζόγο ανάπτυξη κινήτρων για την αποχή εκπαίδευση για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού ρίσκου εκμάθηση μεθόδων επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων ομάδες ανωνύμων αυτοθεραπευόμενων τζογαδόρων θεραπεία οικογένειας και θεραπείας ζεύγους


Κατέβασμα ppt "PROJECT B’ LYKEIOY A’ TRIMHNOU ΤΖΟΓΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google