Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση της λίμνης Θα είναι στελεχωμένος με επιστήμονες ( Βιολόγους, Δασολόγους, Ιχθυολόγους, Χημικούς, Στατιστικούς, Περιβαλλοντολόγους, Μηχανικούς περιβάλλοντος κλπ.) Θα συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Περιβάλλοντος, Περιφέρεια, Δημοτικές ενότητες, Συλλόγους, Κ.Π.Ε. κλπ)

3 ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Καθορισμός ζωνών προστασίας και ανάπτυξης

4 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

5 Σωστός καθαρισμός της λεκάνης συλλογής της λίμνης Συλλογή και απομάκρυνση απορριμμάτων και στερεών συστατικών μεγάλου μεγέθους Διαχείριση καλαμωτών

6 Σύνδεση του συνόλου των σπιτιών της Καστοριάς με το αποχετευτικό δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού Βελτίωση και εκσυγχρονισμός στο σύστημα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που είδη υπάρχει

7 Μείωση του εσωτερικού φορτίου της λίμνης Χρήση καινοτόμων τρόπων καθαρισμού όπως το σύστημα plocher Πάνω σε κάποιο υλικό, όπως είναι o χαλαζίας ή το πυρίτιο, ο plocher μεταφέρει με κάποιον τρόπο την πληροφορία του οξυγόνου και πετάει στη λίμνη την ουσία αυτή σε καθορισμένη αναλογία. Τότε ξεκινούν στον πυθμένα καταλυτικές διαδικασίες που αντί να σκοτώσουν, για παράδειγμα, έναν μύκητα, αλλάζουν σιγά-σιγά το περιβάλλον έτσι, που αυτός να μην μπορεί να πολλαπλασιάζεται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να αποκατασταθεί η φυσική ισορροπία του οικοσυστήματος.

8 Δημιουργία τάφρου περισυλλογής των υδάτων και των φερτών υλών από την λεκάνη απορροής και καθαρισμός τους πριν καταλήξουν στην λίμνη Αντιμετώπιση και έλεγχος προσχώσεων και επιχωματώσεων της λίμνης

9 Μετάβαση από την συμβατική γεωργία στην βιολογική: Αντικατάσταση των χημικών λιπασμάτων με οργανικά ώστε να μην επιβαρύνεται άλλο η λίμνη με θρεπτικά και χημικά συστατικά.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google