Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «PROJECT» « ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΤΡΙΚΑΛΑ 2011-2012

2 Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

3 Στόχοι - Ερευνητικά Eρωτήματα - Τι είναι η ηλιακή ενέργεια και ποιες οι χρήσεις της ; - Τι είναι η αιολική ενέργεια και ποιες οι χρήσεις της ; - Τι είναι η γεωθερμική ενέργεια και ποιες οι χρήσεις της ;

4 Σχεδιασμός και ανάπτυξη της έρευνας Στα πλαίσια της ερευνάς μας χρησιμοποιήσαμε ως ερευνητικό εργαλείο ερωτηματολόγιο κλειστού τύπου. Ο πληθυσμός της ερευνάς ήταν οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων . Το δείγμα της ερευνάς ήταν 25 μαθητές της Β΄ τάξης Αρχικά μοιράσθηκαν τα ερωτηματολόγια και συμπληρώθηκαν από τους μαθητές. Στην συνέχεια έγινε καταμέτρηση και επεξεργασία τον δεδομένων με την χρήση του excel

5 ΟΜΑΔΑ 1 «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ ΜΕΝΤΟΡ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΜΠΑΚΙΟΥ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6 Ηλιακή Ενέργεια Ηλιακή ενέργεια είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και φτάνει στην γη με την μορφή ηλιακής ακτινοβολίας. Ο ήλιος αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και ζωής. Οι προσπάθειες για την εκμετάλλευση της ενέργειας του ήλιου έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων και συνεχίζονται και στις μέρες μας αδιάκοπα και με αμείωτο ενδιαφέρον.

7 Πλεονεκτήματα Ηλιακής Ενέργειας
- Ανεξάντλητη πηγή ενέργειας - Φιλική προς το περιβάλλον Διατίθεται δωρεάν Παράγεται εγχώρια

8 Μειονεκτήματα Ηλιακής Ενέργειας
Υψηλό αρχικό κόστος εγκατάστασης διατάξεων εκμετάλλευσης Διακύμανση στην διαθεσιμότητα ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα και την ώρα της ημέρας Δύσκολη και δαπανηρή η αποθήκευση

9 Χρήση Ηλιακής Ενέργειας στον Οικιακό τομέα
Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης Θέρμανση κατοικίας

10 Χρήση Ηλιακής Ενέργειας στον Βιομηχανικό τομέα
Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης και χώρων Άμεση χρήση σε διάφορες παραγωγικές διαδικασίες π.χ. ξηραντήρια

11 Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η ηλιακή ενέργεια ;
Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η ηλιακή ενέργεια ;

12 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ηλιακής ενέργειας;

13 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της ηλιακής ενέργειας;

14 Αποτελέσματα Ποια πιστεύεις είναι η σημαντικότερη χρήση της ηλιακής ενέργειας στον οικιακό τομέα ;

15 Αποτελέσματα Πιστεύεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια για βιομηχανικούς σκοπούς ;

16 Συμπεράσματα Η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι: - γνωρίζει τι είναι η ηλιακή ενέργεια - το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ηλιακής ενέργειας είναι το γεγονός ότι είναι ανεξάντλητη - το σημαντικότερο μειονέκτημα της ηλιακής ενέργειας είναι ότι δεν είναι πάντα διαθέσιμη. - η σημαντικότερη χρήση της ηλιακής ενέργειας στον οικιακό τομέα είναι η παραγωγή ηλεκτρισμού - Τέλος, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην βιομηχανία

17 ΟΜΑΔΑ 2 «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ » Φίλιππας Καργίωτης Αλέξανδρος Τσιανάκας Γίωργος Ντέρτος Δημήτρης Τσιούνης Σωτήρης Βαρώνης

18 Αιολική Ενέργεια Αιολική ενέργεια είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον άνεμο. Η εκμετάλλευση της ενέργειας του ανέμου υπήρξε από την αρχαιότητα μια λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του ανθρώπου: ιστιοφόρα, ανεμόμυλοι κ.λ.π. Για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας χρησιμοποιούμε σήμερα τις ανεμογεννήτριες, οι οποίες μετατρέπουν την κινητική ενέργεια του ανέμου σε ηλεκτρική.

19 Πλεονεκτήματα Αιολικής Ενέργειας
Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή πηγή ενέργειας που δεν μολύνει το περιβάλλον. Είναι ανεξάντλητη και διατίθεται δωρεάν.

20 Μειονεκτήματα Αιολικής Ενέργειας
Η ισχυρότερη πρόκληση στη χρησιμοποίηση του ανέμου ως πηγή ενέργειας είναι ότι ο άνεμος είναι περιοδικά διακοπτόμενος και δεν φυσά πάντα όταν ο ηλεκτρισμός απαιτείται. Επιπλέον η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας απαιτεί μια αρχική επένδυση υψηλού κόστους. Η αιολική ενέργεια επίσης δεν μπορεί να αποθηκευτεί. Τέλος, αν και είναι καθαρή ενέργεια, επιβαρύνει αισθητικά το περιβάλλον, καθώς με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριων αλλοιώνεται η οπτική εικόνα του φυσικού τοπίου.

21 Χρήση Αιολικής Ενέργειας στον Οικιακό τομέα
Η κύρια χρήση της αιολικής ενέργειας στον οικιακό τομέα είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

22 Χρήση Αιολικής Ενέργειας στον Βιομηχανικό τομέα
Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Εγκαταστάσεις άντλησης νερού Εγκαταστάσεις αφαλάτωσης νερού Άμεση χρήση σε διάφορες παραγωγικές διαδικασίες π.χ. ανεμόμυλοι

23 Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η αιολική ενέργεια ;
Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η αιολική ενέργεια ;

24 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της αιολικής ενέργειας;

25 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της αιολικής ενέργειας;

26 Αποτελέσματα Πιστεύεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αιολική ενέργεια στον οικιακό τομέα ;

27 Αποτελέσματα Πιστεύεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αιολική ενέργεια για βιομηχανικούς σκοπούς ;

28 Συμπεράσματα Η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι γνωρίζει τι είναι η αιολική ενέργεια. Θεωρεί σημαντικότερο πλεονέκτημα της αιολικής ενέργειας το γεγονός ότι δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, ενώ ως σημαντικότερο μειονέκτημα ότι δεν είναι πάντα διαθέσιμη. Τέλος, πιστεύει η αιολική ενέργεια μπορεί για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών τόσο στον οικιακό τομέα όσο και στην βιομηχανία.

29 ΟΜΑΔΑ 3 «ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΝΤΑΡΗ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ

30 Γεωθερμική Ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον διάπυρο πυρήνα της Γης. Η γεωθερμική ενέργεια με την μορφή ιαματικών πηγών είναι γνωστή και εκμεταλλεύσιμη από την αρχαιότητα.

31 Πλεονεκτήματα Γεωθερμικής Ενέργειας
Ανεξάντλητη πηγή ενέργειας Φιλική προς το περιβάλλον Διατίθεται δωρεάν - Παράγεται εγχώρια

32 Μειονεκτήματα Γεωθερμικής Ενέργειας
Το σημαντικότερο μειονέκτημα της γεωθερμικής ενέργειας είναι το υψηλό κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης.

33 Χρήση Γεωθερμικής Ενέργειας στον Οικιακό τομέα
Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης Θέρμανση κατοικίας Κλιματισμός κατοικίας

34 Χρήση Γεωθερμικής Ενέργειας στον Βιομηχανικό τομέα
Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Άμεση χρήση σε διάφορες παραγωγικές διαδικασίες που απαιτούν την χρήση θερμότητας

35 Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η γεωθερμική ενέργεια ;
Αποτελέσματα Γνωρίζεις από πού προέρχεται η γεωθερμική ενέργεια ;

36 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της γεωθερμικής ενέργειας;

37 Αποτελέσματα Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της γεωθερμικής ενέργειας;

38 Αποτελέσματα Πιστεύεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γεωθερμική ενέργεια για οικιακούς σκοπούς ;

39 Αποτελέσματα Πιστεύεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γεωθερμική ενέργεια για βιομηχανικούς σκοπούς ;

40 Συμπεράσματα Η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι γνωρίζει τι είναι η γεωθερμική ενέργεια. Ως σημαντικότερο πλεονέκτημα της γεωθερμικής ενέργειας θεωρεί το γεγονός ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ ως σημαντικότερο μειονέκτημα το υψηλό κόστος της αρχικής επένδυσης. Τέλος, σε ότι αφορά την χρήση της γεωθερμικής ενέργειας τόσο στον οικιακό τομέα, όσο και στην βιομηχανία η πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ότι δεν γνωρίζει.

41 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google