Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Γ. ΜΕΡΝΤΑΡΙ,  Θ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,  Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,  Κ. ΜΠΟΥΝΤΑΣ,  Γ. ΓΟΡΑΝΤΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Γ. ΜΕΡΝΤΑΡΙ,  Θ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,  Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,  Κ. ΜΠΟΥΝΤΑΣ,  Γ. ΓΟΡΑΝΤΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  Γ. ΜΕΡΝΤΑΡΙ,  Θ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,  Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,  Κ. ΜΠΟΥΝΤΑΣ,  Γ. ΓΟΡΑΝΤΗΣ

2  Αιολική ενέργεια. Χρησιμοποιήθηκε παλιότερα για την άντληση νερού από πηγάδια καθώς και για μηχανικές εφαρμογές ( π. χ. την άλεση στους ανεμόμυλους ). Έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως για ηλεκτροπαραγωγή.

3  Ηλιακή ενέργεια. Χρησιμοποιείται περισσότερο για θερμικές εφαρμογές ( ηλιακοί θερμοσίφωνες και φούρνοι ) ενώ η χρήση της για την παραγωγή ηλεκτρισμού έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, με την βοήθεια της πολιτικής προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

4  Υδραυλική ενέργεια. Είναι τα γνωστά υδροηλεκτρικά έργα, που στο πεδίο των ήπιων μορφών ενέργειας εξειδικεύονται περισσότερο στα μικρά υδροηλεκτρικά. Είναι η πιο διαδεδομένη μορφή ανανεώσιμης ενέργειας.

5  Βιομάζα. Χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες των φυτών ( κυρίως αποβλήτων της βιομηχανίας ξύλου, τροφίμων και ζωοτροφών και της βιομηχανίας ζάχαρης ) με σκοπό την αποδέσμευση της ενέργειας που δεσμεύτηκε απ ' το φυτό με τη φωτοσύνθεση.

6  ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΩΕΡΧΕΤΕ  Γεωθερμική ενέργεια. Προέρχεται από τη θερμότητα που παράγεται απ ' τη ραδιενεργό αποσύνθεση των πετρωμάτων της γης. Είναι εκμεταλλεύσιμη εκεί όπου η θερμότητα αυτή ανεβαίνει με φυσικό τρόπο στην επιφάνεια, π. χ. στους θερμοπίδακες ή στις πηγές ζεστού νερού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε απευθείας για θερμικές εφαρμογές είτε για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Η Ισλανδία καλύπτει το 80-90% των ενεργειακών της αναγκών, όσον αφορά τη θέρμανση, και το 20%, όσον αφορά τον ηλεκτρισμό, με γεωθερμική ενέργεια.

7  Ενέργεια από παλίρροιες. Εκμεταλλεύεται τη βαρύτητα του Ήλιου και της Σελήνης, που προκαλεί ανύψωση της στάθμης του νερού. Το νερό αποθηκεύεται καθώς ανεβαίνει και για να ξανακατέβει αναγκάζεται να περάσει μέσα από μια τουρμπίνα, παράγοντας ηλεκτρισμό. Έχει εφαρμοστεί στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και αλλού.  Ενέργεια από τους ωκεανούς. Εκμεταλλεύεται τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στα στρώματα του ωκεανού, κάνοντας χρήση

8  Τι είναι η γεωθερμική ενέργεια  Είναι μια ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που πηγάζει από το εσωτερικό της γης. Μεταφέρεται στην επιφάνεια με θερμική επαγωγή και με την είσοδο στον φλοιό της γης λειωμένου μάγματος από τα βαθύτερα στρώματά της.


Κατέβασμα ppt " Γ. ΜΕΡΝΤΑΡΙ,  Θ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,  Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,  Κ. ΜΠΟΥΝΤΑΣ,  Γ. ΓΟΡΑΝΤΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google