Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ. Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα σήματα που υπάρχουν στο δρόμο;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ. Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα σήματα που υπάρχουν στο δρόμο;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

2 Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα σήματα που υπάρχουν στο δρόμο;

3 Για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία Για να πληροφορούν τους οδηγούς Για να προειδοποιούν τους οδηγούς Γιατί υπάρχουν σήματα στους δρόμους;

4 Απαγορευτικά Τα οδικά σήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ΥποχρεωτικάΠροειδοποιητικάΠληροφοριακά

5 Τα φώτα τροχαίας ΟΔΗΓΕ ΣΤΑΜΑΤΑ! ΟΔΗΓΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ! ΟΔΗΓΕ ΞΕΚΙΝΑ! Τα φώτα τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

6 Διάβαση τύπου Ζέπρα Διάβαση πεζών Περιμένεις να σταματήσουν τα αυτοκίνητα και από τις δύο κατευθύνσεις! Αφού βεβαιωθείς ότι ο δρόμος είναι καθαρός, διασταυρώνεις με γοργό βήμα. Στέκεσαι πάνω στο πεζοδρόμιο!

7 Διάβαση τύπου Πέλικαν Στέκεσαι στην άκρη του δρόμου και πατάς το κουμπί! Περιμένεις, όπως και ο κόκκινος Σταμάτης, να σταματήσουν τα αυτοκίνητα. Όταν ανάψει ο πράσινος Γρηγόρης διασταυρώνεις με γοργό βήμα. Ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας.

8 Όταν δεν υπάρχει διάβαση πεζών ΣΚΕΨΟΥ : Βρες ένα ασφαλισμένο μέρος για να διασταυρώσεις, μακριά από διασταυρώσεις, μακριά από στροφές και σταθμευμένα αυτοκίνητα. ΣΤΑΜΑΤΑ : στο πεζοδρόμιο και όχι στην άκρη του δρόμου.

9 ΑΚΟΥΣ : Στήσε αυτί και άκουσε. Συχνά πρώτα ακούς ένα όχημα και μετά το βλέπεις να έρχεται. ΚΟΙΤΑΞΕ : δεξιά,αριστερά και πάλι δεξιά.

10 ΠΕΡΙΜΕΝE : μέχρι να είναι ασφαλές να διασταυρώσεις. ΠΕΡΝΑ: το δρόμο κάθετα και προσεκτικά με γοργό βήμα χωρίς να τρέχεις.

11 Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο πρέπει πάντοτε να τηρείς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Φέρεις και συ ευθύνη για την ασφάλειά σου! Είσαι πεζός υπεύθυνος και ευσυνείδητος. Φίλε, να θυμάσαι πως..

12


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ. Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα σήματα που υπάρχουν στο δρόμο;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google