Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Έγινε από τα παιδιά της Στ΄τάξης

2 Μερικές από τις ερωτήσεις μας ήταν οι εξής:

3 Ο πατέρας σου, όταν οδηγεί, μιλάει στο κινητό έχοντάς το στο αυτί;

4 Εσύ φοράς τη ζώνη ασφαλείας στο πίσω κάθισμα;

5 Η Στ΄ τάξη έκανε έρευνα ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου
Η Στ΄ τάξη έκανε έρευνα ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου. Τρώτε πρόγευμα και ,αν ναι, τι; Τ

6 Τι τρώς για πρόγευμα;

7 ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ
Έρευνα από τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης Δείγμα: 78 μαθητές από τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου ( 41 αγόρια και 37 κορίτσια) Σχολική χρονιά :

8

9

10

11 (Συγκεντρωτικά στοιχεία)
Με ποιον τρόπο κτύπησες στο τελευταίο σου ατύχημα; (Συγκεντρωτικά στοιχεία)

12 Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του ατυχήματός σου; (Συγκεντρωτικά στοιχεία)

13 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το γενικό συμπέρασμα που βγάζουμε από τη μελέτη των γραφικών παραστάσεων είναι πως στο σχολείο μας σπάνια παρουσιάζεται κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα. Τα πιο συνηθισμένα αποτελέσματα των ατυχημάτων είναι το γδάρσιμο, οι μώλωπες ή το στραμπούληγμα. Οι πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων είναι το γλίστρημα ή το σπρώξιμο κάποιου παιδιού. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στο γήπεδο μπάσκετ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα διαλείμματα τα περισσότερα παιδιά συχνάζουν στους πιο πάνω χώρους. Τα αγόρια τραυματίζονται συνήθως στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τα κορίτσια στο γήπεδο του μπάσκετ. Στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου (σκάλες, διάδρομοι, πλακόστρωτο, καντίνα, τάξεις ) δε συμβαίνουν συχνά ατυχήματα.

14 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Όλα τα παιδιά πρέπει να παίζουν ήρεμα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να μην τρέχουν στις σκάλες και στους διαδρόμους. Να γίνει συζήτηση στις τάξεις για τα αθλήματα έτσι ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός του παιχνιδιού τους γι’ αυτό να συμπεριφέρονται πιο σωστά κατά την ώρα του παιχνιδιού τους ( να μη σπρώχνουν, να μη ρίχνουν αντικείμενα…) Να γίνει συζήτηση στις τάξεις για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάποιος από ένα ατύχημα. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων όλα τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω από τις τάξεις. Οι δάσκαλοι όλων των τάξεων και ειδικά των μικρότερων πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν με τα παιδιά κάποιους κανόνες ασφαλείας για αποφυγή ατυχημάτων. Η Σχολική Εφορεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να επιδιορθωθούν και να επισκευαστούν κάποιοι χώροι του σχολείου ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς( γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ). Πρέπει να γίνεται πιο σχολαστική παιδονομία και να ενημερώνονται αμέσως οι παιδονόμοι-δάσκαλοι για οποιοδήποτε ατύχημα συμβαίνει στο σχολικό χώρο. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και παιδιά από τις μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου( Ε΄ και ΣΤ΄).

15 ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ ΟΧΗΜΑ ΠΕΖΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ
Γ Θ Η Δ Χ Ω Λ Ο Ξ Π Ζ Σ Τ Ι Ν Ρ Β Μ Ψ Υ ΟΧΗΜΑ ΠΕΖΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΖΩΝΗ ΝΗΣΙΔΑ ΔΡΟΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΩΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ

16 Συμβουλές για ασφάλεια και αυτοπροστασία
Από τα παιδιά της Ε΄Τάξης του Α΄Δημοτικού Σχολείου Κολοσσίου Ακροστιχίδα Απολύμανε τα χέρια σου από τα μικρόβια. Σώσε τον εαυτό σου από τις χημικές ουσίες. Φόρεσε τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Ας φυλαχτείς και από αιχμηρά αντικείμενα. Λιγόστεψε τα αντιβιοτικά φάρμακα και τα χάπια. Ίππευε μόνο αν είσαι έτοιμος να το κάνεις. Ασφάλισε τον εαυτό σου από τους εχθρούς στο διαδίκτυο. Κολύμπησε στις θάλασσες και στις πισίνες μόνο στα ρηχά νερά. Αν δεν κοιτάξεις δεξιά, αριστερά και πάλι δεξιά , μην διασταυρώσεις. Ισορρόπησε τη διατροφή σου για να έχεις υγεία. Αν σου πουν να ρίξεις κροτίδες ,μείνε μακριά. Υπάκουε στους κανονισμούς οδήγησης ποδηλάτου. Τέρμα στα επικίνδυνα παιχνίδια με τους φίλους σου. Όταν υπάρχει στην ατμόσφαιρα σκόνη, περιορίσου στο σπίτι σου. Προσοχή όταν βρίσκεσαι κάπου ψηλά. Μην πλησιάζεις! Ριψοκίνδυνος μη γίνεσαι ποτέ σε θέματα ασφάλειας. Όχι βία στα γήπεδα! Όχι βία για να έχουμε υγεία ! Σταμάτα να παρακολουθείς έργα που δεν είναι για την ηλικία σου. Τα ναρκωτικά είναι θάνατος. Αντηλιακό βάλε πριν βγεις στον ήλιο. Σε αυτοκίνητο άγνωστου καλύτερα μην μπεις. Ιοί πλησιάζουν γύρω σου και να προσέχεις! Ασφυξία θα πάθεις αν δέσεις στο λαιμό σου σακούλα ή σχοινί. Πρόσεχε !


Κατέβασμα ppt "Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google