Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Θέμα:Η διανομή εισοδήματος. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, 2014, (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Θέμα:Η διανομή εισοδήματος. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, 2014, (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Θέμα:Η διανομή εισοδήματος. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, 2014, (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.).

2 Εισόδημα Το σύνολο των αμοιβών που λαμβάνει κάποιος για την συμμετοχή του στην παραγωγική διαδικασία.

3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται το εισόδημα σε σχέση με το είδος τής ιδιοκτησίας.

4 ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο τρόπος που το εισόδημα μοιράζεται στα άτομα μιας κοινωνίας.

5 Μισθός Μισθός Κέρδος Κέρδος Τόκος Τόκος Ενοίκιο Ενοίκιο Μορφές εισοδήματος

6 Μισθός Μισθός Είναι η αμοιβή του μισθωτού ως αντάλλαγμα για την παροχή της εργασίας του στον εργοδότη, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι η αμοιβή του μισθωτού ως αντάλλαγμα για την παροχή της εργασίας του στον εργοδότη, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

7 Κέρδος Είναι η αμοιβή του επιχειρηματία.

8 Τόκος Είναι η αμοιβή του ιδιοκτήτη ενός χρηματικού ποσού για τη χρησιμοποίηση αυτού του ποσού από κάποιον άλλο. Είναι η αμοιβή του ιδιοκτήτη ενός χρηματικού ποσού για τη χρησιμοποίηση αυτού του ποσού από κάποιον άλλο.

9 Ενοίκιο Είναι το ποσό που πληρώνει κάποιος για τη χρήση ενός ακινήτου ή κινητού πράγματος στον ιδιοκτήτη ακινήτου ή του κινητού. Είναι το ποσό που πληρώνει κάποιος για τη χρήση ενός ακινήτου ή κινητού πράγματος στον ιδιοκτήτη ακινήτου ή του κινητού.

10 Μεταβιβαστικές πληρωμές Τα ατομικά εισοδήματα που δεν σχετίζονται με κάποια παραγωγική διαδικασία. Τα ατομικά εισοδήματα που δεν σχετίζονται με κάποια παραγωγική διαδικασία.

11 Μεταβιβαστικές πληρωμές. Μεταξύ ιδιωτών. Μεταξύ ιδιωτών. Μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών. Μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών..

12 Μεταβιβαστικές πληρωμές Μεταξύ ιδιωτών. Παραδείγματα Χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά. Χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά. Ελεημοσύνη. Ελεημοσύνη. Φιλοδώρημα. Φιλοδώρημα. Το συνάλλαγμα των μεταναστών στις οικογένειες τους. Το συνάλλαγμα των μεταναστών στις οικογένειες τους.

13 Μεταβιβαστικές πληρωμές Μεταξύ ιδιωτών-δημοσίου. Παραδείγματα Επίδομα ανεργίας Επίδομα ανεργίας Επίδομα πολυτεκνίας Επίδομα πολυτεκνίας Υποτροφίες σε σπουδαστές Υποτροφίες σε σπουδαστές Επιδοτήσεις στους αγρότες Επιδοτήσεις στους αγρότες Συντάξεις Συντάξεις

14 Διανομή εισοδήματος και φτώχεια Απόλυτη φτώχεια. Απόλυτη φτώχεια. Το εισόδημα δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των ατόμων. Το εισόδημα δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των ατόμων. Σχετική φτώχεια. Σχετική φτώχεια. Το εισόδημα καλύπτει τις βασικές βιοτικές ανάγκες, δεν επιτρέπει την ικανοποίηση των συνηθισμένων αναγκών (πρότυπα κατανάλωσης). Το εισόδημα καλύπτει τις βασικές βιοτικές ανάγκες, δεν επιτρέπει την ικανοποίηση των συνηθισμένων αναγκών (πρότυπα κατανάλωσης).

15 Διαιώνιση της φτώχειας


Κατέβασμα ppt "Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Θέμα:Η διανομή εισοδήματος. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, 2014, (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google