Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ. Γνωρίζουμε ότι το εσωτερικό της Γης αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό πυρήνα, το μανδύα και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ. Γνωρίζουμε ότι το εσωτερικό της Γης αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό πυρήνα, το μανδύα και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

2 Γνωρίζουμε ότι το εσωτερικό της Γης αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό πυρήνα, το μανδύα και το φλοιό. Ο φλοιός ονομάζεται και λιθόσφαιρα.

3 Η λιθόσφαιρα βρίσκεται πάνω στη λάβα του μανδύα και είναι σπασμένη σε τεράστια κομμάτια, τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Αυτές πλέουν πολύ αργά πάνω στη λάβα του μανδύα.

4 Καθώς οι πλάκες επιπλέουν, κ ινούνται και τότε τρία πράγματα μπορεί να συμβούν : Οι πλάκες μπορεί να αρχίσουν να απομακρύνονται η μία από την άλλη, να συγκρούονται ή να τρίβονται μεταξύ τους.

5 Καθώς οι πλάκες συγκρούονται, τρίβονται και πιέζονται μεταξύ τους, το χώμα, η επιφάνεια της γης, σπάει. Τότε δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε ρήγμα. Ρήγμα σημαίνει σπάσιμο στο φλοιό της γης.

6 Κάθε φορά που οι πλάκες κινούνται, τρίβονται ή σπάνε δημιουργούνται σεισμοί. Σεισμός δηλαδή είναι η κίνηση που προκαλείται όταν η επιφάνεια της γης τρίβεται ή σπάει.

7 Οι σεισμοί γίνονται και θα γίνονται όσο υπάρχει η γη και τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε σημείο που τρίβονται λιθοσφαιρικές πλάκες.

8 Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς και να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

9 Μαρία Σκορδύλη, Καίτη Γωνιωτάκη, Μαρία Αμπαρτζάκη Μαρία Σκορδύλη, Καίτη Γωνιωτάκη, Μαρία Αμπαρτζάκη


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ. Γνωρίζουμε ότι το εσωτερικό της Γης αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό πυρήνα, το μανδύα και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google