Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σήμερα θα μιλήσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα. Εσείς πως τι νομίζεται πως είναι; Γράψτε στο τετράδιό σας τι πιστεύετε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σήμερα θα μιλήσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα. Εσείς πως τι νομίζεται πως είναι; Γράψτε στο τετράδιό σας τι πιστεύετε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σήμερα θα μιλήσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα. Εσείς πως τι νομίζεται πως είναι; Γράψτε στο τετράδιό σας τι πιστεύετε.

2 Για να καταλάβουμε το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να μικρύνουμε πάλι. Σ’ αυτό το ταξίδι μας θα γνωρίσουμε πρώτα πως είναι ένα κομμάτι σίδερο από κοντά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

3 +++ ++ +++ - - - - - - - - Αν μικρύνουμε πολύ το κομμάτι σίδερο θα μοιάζει κάπως έτσι. Μπορείς να το περιγράψεις; Οι μεγάλες γαλάζιες μπάλες χωρίς το συν είναι τα άτομα. Οι μεγάλες γαλάζιες μπάλες με το συν είναι άτομα που έχουν χάσει κάποια ηλεκτρόνια και γι’ αυτό έχουν θετικό φορτίο. Τέλος οι μικρές γαλάζιες μπάλες με το πλην είναι τα ηλεκτρόνια που έχουν ξεφύγει από τα άτομα.

4 Στην πραγματικότητα τα άτομα και τα ηλεκτρόνια δεν είναι ακίνητα αλλά κινούνται συνεχώς. Ας δούμε πως!

5 +++ ++ +++ - - - - - - - - Μπορείς να περιγράψεις την κίνησή τους; Οι μεγάλες γαλάζιες μπάλες κινούνται γύρω από κάποια θέση. Τα ηλεκτρόνια που έχουν ξεφύγει από τα άτομα κινούνται όπου θέλουν μέσα στο σίδερο. Γι’ αυτό τα λέμε ελεύθερα ηλεκτρόνια.

6 + +++ + + + - - - - - - -

7 + +++ + + + - - - - - - -

8 - - - - - - - + - + +++ + + +

9 - - - - - - - + - + +++ + + +


Κατέβασμα ppt "Σήμερα θα μιλήσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα. Εσείς πως τι νομίζεται πως είναι; Γράψτε στο τετράδιό σας τι πιστεύετε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google