Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού

2 περιγραφή εφαρμογής Το συγκεκριμένο λογισμικό αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου Οδύσσεια http://odysseia.cti.gr. Καλύπτει την ελληνική ιστορία από την Άλωση ώς τον Όθωνα και τα πρώτα βήματα του ελληνικού κράτους. Αναφέρεται στην ύλη της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου (Γενική Παιδεία). Αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες ( Ιστορικός περίπλους, Ένα μπρίκι στα σκαριά, Τα πλοία στην ειρήνη, Τα πλοία στον πόλεμο). Περιλαμβάνει επίσης Ευρετήριο προσωπικοτήτων, τόπων, εννοιών και ιστορικών γεγονότων, και Εργαστήριο διαχείρισης επιλεγμένων κεφαλαίων και σημειώσεων για κάθε χρήστη.

3 κριτήρια αξιολόγησης παιδαγωγικά 1.διδακτικό περιεχόμενο 2.διδακτική & παιδαγωγική μεθοδολογία 3.σχεδίαση & δόμηση του περιεχομένου 4.διεπιφάνεια χρήσης 5.άλλες δυνατότητες 6.μαθησιακό αποτέλεσμα

4 κριτήρια αξιολόγησης τεχνικά  τεχνική αρτιότητα  λειτουργικότητα  συμβατότητα  εργαλεία δασκάλου  εργαλεία μαθητή  υποστήριξη

5 αξιολόγηση Παιδαγωγική αξιολόγηση 1.Εμφάνιση γεγονότων και κοινωνικών οικονομικών συνθηκών με τρόπο που να τονίζει την αλληλοσύνδεσή τους (λογική αλληλουχία) 2.Ανοιχτή ιεράρχηση των γεγονότων, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του δασκάλου για τον οποίο το προϊόν αποτελεί εργαλείο και όχι ανταγωνιστική οντότητα. 3.Ενθαρρύνεται η ελεύθερη χρήση του εργαλείου από τους μαθητές αυτόνομα και γίνεται προσπάθεια ζωντανής παρουσίασης των γεγονότων, με στόχο να βοηθηθεί η μαθησιακή διαδικασία, να ενσωματωθεί στους χρόνους διασκέδασης και αντίστροφα. 4.Φιλική διεπιφάνεια για το χρήστη. Παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενες σελίδες ή και στην πρώτη της κάθε ενότητας. 5.Παρέχεται χώρος εργαστηρίου για την καλύτερη οργάνωση των μαθημάτων από τον εκπαιδευτικό.

6 αξιολόγηση (2) Τεχνική αξιολόγηση 1.Δεν απαιτείται εγκατάσταση για τη λειτουργία του (δημοφιλές) 2.Εύκολο να το κατανοήσουν οι μαθητές (προτείνεται και για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) 3.Διατίθεται εγχειρίδιο για δάσκαλο, μαθητή και τεχνικό Αλλά…  Όχι τόσο εύχρηστες οι λειτουργίες: η συγκέντρωση υλικού στο χώρο του Εργαστηρίου δυσχερής  Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο ήχος ταυτόχρονα σε 10 σταθμούς εργασίας. Δημιουργείται απίστευτος θόρυβος!

7 συμπεράσματα Το 21 εν πλω είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, ένα λογισμικό παρουσίασης. Συνδυάζει μάθηση με διασκέδαση, εφόσον επεκτείνεται και σε θέματα εκτός σχολικού βιβλίου που ενδιαφέρουν τους μαθητές. Είναι συμπεριφοριστικού τύπου, δομημένο πάνω στις αρχές της καθοδήγησης και διδασκαλίας, αλλά ταυτόχρονα δίνει και τη δυνατότητα αυτενέργειας στους καθηγητές και μαθητές μέσα στο Εργαστήριο.

8 πρόταση αξιοποίησης Παραπέμπουμε στο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.pptΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.ppt Παραπέμπουμε στο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.pptΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.ppt


Κατέβασμα ppt "Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google