Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’1 2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’1 2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’1

2 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Την ενέργεια τη συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης την ώρα που κινείται έχει κινητική ενέργεια. Επίσης, όταν ανάβουμε το φως στο γραφείο μας, χρησιμοποιούμε ενέργεια. Σ’ αυτή την περίπτωση, η λάμπα χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια για να δώσει φως. Επίσης, ένα φυτό για να αναπτυχθεί χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια. Όταν ανάβουμε το καλοριφέρ αυτό εκπέμπει θερμική ενέργεια κ.ά. Ανάλογα με την προέλευσή της και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε ονομάζουμε την ενέργεια κινητική, δυναμική, ηλεκτρική, χημική, πυρηνική, θερμική.

3 ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! Κινητική ονομάζεται η ενέργεια που έχουν τα σώματα εξαιτίας της κίνησής τους.

4 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Δυναμική ονομάζεται η ενέργεια που έχουν τα σώματα εξαιτίας της κατάστασης ή της θέσης τους.

5 ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! Χημική ονομάζεται η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), στα τρόφιμα.

6 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! Ηλεκτρική ονομάζεται η ενέργεια που μεταφέρεται από το ηλεκτρικό ρεύμα και οφείλεται στην κίνηση των ηλεκτρονίων.

7 ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! Πυρηνική ονομάζεται η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στον πυρήνα των ατόμων και ελευθερώνεται κατά τις αντιδράσεις των πυρήνων. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σχάσης (διάσπασης) ή σύντηξης (συνένωσης) των πυρήνων.

8 ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ!!!! Θερμότητα ονομάζεται η ενέργεια που ρέει από ένα σώμα σε ένα άλλο, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας των δυο σωμάτων και πάντα από το θερμότερο στο ψυχρότερο

9 ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! Φωτεινή ονομάζεται η ενέργεια που μεταφέρει το φως

10 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!! ΑΥTEΣ EIΝΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!!

11 ΤΕΛΟΣ!!!!


Κατέβασμα ppt "ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’1 2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google