Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ► Το σύμπαν αποτελείται από ύλη και ενέργεια. ►Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, ► Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, επειδή ή ύλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ► Το σύμπαν αποτελείται από ύλη και ενέργεια. ►Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, ► Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, επειδή ή ύλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

2 ► Το σύμπαν αποτελείται από ύλη και ενέργεια. ►Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, ► Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, επειδή ή ύλη έχει μάζα. ►Η ενέργεια είναι κάτι πιο αφηρημένο ► Η ενέργεια είναι κάτι πιο αφηρημένο και συνήθως την παρατηρούμε μόνο όταν μετατρέπεται από μια μορφή σε άλλη. ► Η ενέργεια ήταν άγνωστη στον Ισαάκ Νεύτωνα. Οι επιστήμονες ως το 1850 δεν τη γνώριζαν σαν έννοια.

3 ►Η ενέργεια έχει διάφορα πρόσωπα ανάλογα με την προέλευσή της και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Τα πρόσωπα αυτά τα λέμε μορφές ενέργειας. ► Η ενέργεια έχει διάφορα πρόσωπα ανάλογα με την προέλευσή της και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Τα πρόσωπα αυτά τα λέμε μορφές ενέργειας.

4 ► Χημική ενέργεια ► Ηλεκτρική ενέργεια ► Πυρηνική ενέργεια ► Θερμότητα ► Κινητική ενέργεια ► Δυναμική ενέργεια ► Φωτεινή ενέργεια Οι βασικές μορφές ενέργειας είναι η δυναμική και η κινητική. ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Οι διάφορες συσκευές και οι μηχανές που χρησιμοποιούμε για να λειτουργήσουν μετατρέπουν την ενέργεια σε διάφορες μορφές. Είναι δηλαδή, μετατροπείς της ενέργειας. ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

6 ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ● Φανταστείτε την ανθρωπότητα χωρίς τη χρήση της ενέργειας. ● Φανταστείτε τα σπίτια χωρίς φωτισμό, χωρίς ψυγεία, χωρίς πλυντήρια, χωρίς καλοριφέρ και κλιματιστικά, χωρίς ραδιόφωνο και τηλεόραση, χωρίς τηλέφωνο και οικιακές συσκευές κουζίνας. ● Φανταστείτε τους αρρώστους χωρίς φάρμακα. ● Φανταστείτε τη ζωή μας χωρίς τεχνολογία!!!

7 ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ! Η ενέργεια δε δημιουργείται, δεν καταναλώνεται, δε χάνεται. Αλλάζει πρόσωπα διαρκώς δηλαδή μετασχηματίζεται σε διάφορες μορφές.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ► Το σύμπαν αποτελείται από ύλη και ενέργεια. ►Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, ► Την ύλη τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε, επειδή ή ύλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google