Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η λέξη ήπειρος σημαίνει "συγκρατώ μαζί". Οι ήπειροι του πλανήτη μας είναι οι εξής: Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία και η Ανταρκτική αποτελείται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η λέξη ήπειρος σημαίνει "συγκρατώ μαζί". Οι ήπειροι του πλανήτη μας είναι οι εξής: Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία και η Ανταρκτική αποτελείται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Η λέξη ήπειρος σημαίνει "συγκρατώ μαζί". Οι ήπειροι του πλανήτη μας είναι οι εξής: Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία και η Ανταρκτική αποτελείται από πολλούς η έκτη ήπειρος.

4  Οι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι μεταξύ των ηπείρων λέγονται ωκεανοί. Πιο εύκολα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια έκταση της επιφάνειας της Γης καλυμμένη με αλμυρό νερό.

5  Οι ωκεανοί είναι ο Ειρηνικός, ο Ατλαντικός, ο Ινδικός και ο Αρκτικός.

6

7  Θάλασσα είναι μια έκταση στον πλανήτη μας που περιέχει αλμυρό νερό κ επιβάλετε από τμήματα ξηράς. Οι θάλασσες που βρίσκονται γύρω μας είναι η Μεσόγειος, η Ερυθρά και η Μαύρη θάλασσα.

8  Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη περιοχή της Γης. Είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την Ευρώπη και καλύπτεται από πάγο και χιόνι. Αν το παγωμένο στρώμα της Ανταρκτικής που αποτελείται το 90% του πάγου όλου του πλανήτη έλιωνε, τότε η στάθμη της θάλασσας θα υψωνόταν κατά 45 – 65 μέτρα και θα πλημμύριζαν πολλές περιοχές της γης.

9


Κατέβασμα ppt "Η λέξη ήπειρος σημαίνει "συγκρατώ μαζί". Οι ήπειροι του πλανήτη μας είναι οι εξής: Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία και η Ανταρκτική αποτελείται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google