Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα. Μία γενική άποψη του δύτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα. Μία γενική άποψη του δύτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα

2 Μία γενική άποψη του δύτη

3 Διαφόρων ειδών στολές

4 Εξοπλισμός για τους δύτες

5 Ψαροντούφεκο με αέρα για ερασιτέχνες ψαράδες

6 Ψαροντούφεκο με λάστιχο 1,50m για επαγγελματίες ψαροντουφεκάδες

7 Βυθόμετρο για ακριβή θέση του βάθους

8 Μαχαίρι ανοξείδωτο με κράμα τιτανίου

9 Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε ώρα αποστολής

10 Τι πρέπει να προσέχουμε Στη διαδικασία της υποβρύχιας αλιείας σημαντικό ρόλο παίζει η διατήρηση σχετικής ηρεμίας και η μη έκκριση αδρεναλίνης, καθώς έτσι κινητοποιούνται φυσιολογικοί μηχανισμοί που επισπεύδουν την κατανάλωση του οξυγόνου στους ιστούς του σώματος.

11 Επιχειρούμενα Βάθη Ενδεικτικά ένας συνηθισμένης ικανότητας ψαροτουφεκάς "βουτά" μέχρι 10 μέτρα βάθος. Ένας καλός ψαροτουφεκάς μέχρι 20 μέτρα, ενώ ένας εξαιρετικά ικανός, μπορεί να φθάνει με ασφάλεια τα 25 - 35 μέτρα.

12 Υπερκαπνία Ο ελεύθερος δύτης που αναπνέει μολυσμένο αέρα νιώθει πονοκέφαλο, ναυτία, ζαλάδα και μπορεί να φθάσει ακόμη και στην αναισθησία. Στις ελαφρές περιπτώσεις δηλητηρίασης ο πάσχων χρειάζεται να αναπνεύσει καθαρό αέρα για 6 ώρες περίπου, χωρίς εργασία ή κάποια ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια ή κάπνισμα.

13 Υποκαπνία Το αρχικό σύμπτωμα της υποκαπνίας είναι ελαφριά ζάλη που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία. Η υποκαπνία που συνοδεύεται από κράτημα της αναποής μπορεί να οδηγήσει τον ελεύθερο δύτη σε ξαφνική απώλεια των αισθήσεων κατά την ανάδυσή του και μάλιστα σε ρηχά νερά.

14 Αποδείξεις ερευνών για τις καταδύσεις Μια πρόσφατη έρευνα στην Αμερική για την επικινδυνότητα των σπορ, κατέταξε την αυτόνομη κατάδυση ως ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα στον κόσμο

15 Ελεύθερη κατάδυση Είναι η μορφή κατάδυσης κατά την οποία ο δύτης καταδύεται κρατώντας την αναπνοή του και αμέσως μετά επιστρέφει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει και να πάρει καθαρό οξυγόνο.

16 Μερικοί ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες χρησιμοποιούν την γαλαζόπετρα για να πιάσουνε μεγάλα ψάρια και μαλάκια. Είναι ένα δηλητήριο που δεν επηρεάζει τον άνθρωπο δηλαδή κόβει το οξυγόνο στο νερό και για πολλά χρόνια δεν θα υπάρχει ζωή σε εκείνο το μέρος.


Κατέβασμα ppt "Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα. Μία γενική άποψη του δύτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google