Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας)

2 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ηλιακή ενέργεια Αιολική ενέργεια Υδροδυναμική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Από τις παλίρροιες και τα κύματα Συστήματα μετατροπής ενέργειας –κυψέλες υδρογόνου

3 Παραγωγή υδρογόνου: Το υδρογόνο παράγεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης του αποσταγμένου νερού. Η ενέργεια που χρησιμοποιείται παράγεται από φωτοβολταικά. Έτσι το οξυγόνο που παράγεται χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία ενώ το υδρογόνο αποθηκεύεται για να χρησιμοποιηθεί στις κυψέλες ενέργειας.

4 Κυψέλη ενέργειας

5 Πλεονεκτήματα κυψέλης υδρογόνου
Α)Το υδρογόνο έχει υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο ανά μονάδα βάρους από κάθε άλλο γνωστό καύσιμο .Είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της συμβατικής βενζίνης . Β)Είναι το ίδιο ακίνδυνο όσο η βενζίνη ,το πετρέλαιο diesel ή το φυσικό αέριο. Το υδρογόνο μάλιστα είναι το λιγότερο εύφλεκτο σε απουσία αέρα με θερμοκρασία αυθόρμητης ανάφλεξης τους 585 βαθμούς. Γ)Μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ρυθμού κατανάλωσης των περιορισμένων φυσικών καυσίμων .Αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα ίδια καύσιμα χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή υδρογόνου .

6 Μειονεκτήματα κυψέλης υδρογόνου
Α)Η αποθήκευση του.Δεδομένου του ότι το υδρογόνου είναι πολύ ελαφρύ, η συμπίεση μεγάλης ποσότητας σε μικρού μεγέθους δεξαμενή είναι δύσκολη λόγο των υψηλών πιέσεων που χρειάζονται για να επιτευχθεί η υγροποίηση. Β)Η έλλειψη οργανωμένου δικτύου διανομής του. Γ)Αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων το υδρογόνο θεωρείται περισσότερο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο,κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο. Δ)Η αυξημένη τιμή των κυψελών καυσίμων με τις οποίες αυτή τη στιγμή γίνετε η μεγαλύτερη εκμετάλλευση του υδρογόνου ως καύσιμο .Επιπλέον η τεχνολογία τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωτικά αξιόπιστη αφού προς το παρόν υπάρχουν αρκετά τεχνικά προβλήματα τα οποία αναζητούν αξιόπιστες λύσεις

7 Αυτοκίνητο με υδρογονοκίνηση

8 Υδρόγονο-άνθρωπος Οι κυψέλες έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης που φτάνει το 70% ενώ το βασικό πρόβλημα αφορά στο κόστος τους αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής (κάθε μία από τα fuel cell αυτοκίνητα φτιάχνεται μέχρι τώρα προσεκτικά στο χέρι)

9


Κατέβασμα ppt "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google