Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες
Project Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες

2 Περιεχόμενα: Πρώτες Βοήθειες Πρόληψη Ατυχημάτων Ατυχήματα στον δρόμο
Ατυχήματα στο νερό Ατυχήματα στο σπίτι Ατυχήματα στο σχολείο

3 Πρώτες Βοήθειες Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα που παρέχεται στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που αρρώστησε ξαφνικά, μέχρι την μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

4 ΙΙ. Πρόληψη Ατυχημάτων Τα ατυχήματα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
Ατυχήματα στον δρόμο Ατυχήματα στο νερό Ατυχήματα στο σπίτι Ατυχήματα στο σχολείο

5 Ατυχήματα στον δρόμο Τα ατυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου, συνήθως σε άτομα ηλικίας έως 45 ετών. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε κάποιο ατύχημα, είτε τροχαίο, είτε αεροπορικό, είτε σιδηροδρομικό, είτε θαλάσσιο. Η ζώνη ασφαλείας είναι το σπουδαιότερο μέσο για την πρόληψη των ατυχημάτων. Ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να φορά τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός, αλλά και οι συνεπιβάτες στα πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, στα κράτη όπου εφαρμόζεται η χρήση των ζωνών ασφαλείας τα ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 25%. Σήμερα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν και αερόσακο για λόγους ασφαλείας.

6 Σήματα κυκλοφορίας

7

8

9 2. Ατυχήματα στο νερό Μια μικρή μόνο ποσότητα νερού στους πνεύμονες μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.Στην πραγματικότητα οι ασθενείς πεθαίνουν χωρίς να έχουν καταπιεί καμία ποσότητα νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νερό που βλέπουμε να βγαίνει από το στόμα του πάσχοντος, συνήθως προέρχεται από το στομάχι παρά από τους πνεύμονες του και καλό θα ήταν να το αφήσουμε να βγει αβίαστα, χωρίς πίεση Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος το άτομο να εισπνεύσει το περιεχόμενο του στομαχιού.

10 3. Ατυχήματα στο σπίτι Στα παιδιά τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Μάλιστα, στα μικρότερα των 5 ετών παιδιά τα ατυχήματα στο σπίτι και στον περιβάλλοντα χώρο υπερβαίνουν το 60% του συνολικού αριθμού. Το συχνότερο ατύχημα είναι η πτώση. Ακολουθεί η δηλητηρίαση (απορρυπαντικά, καθαριστικά και λευκαντικά αφορούν στο 50% των μέσων δηλητηρίασης από είδη οικιακής χρήσης). Συχνή είναι, επίσης, η δηλητηρίαση από τον καπνό του τσιγάρου καθώς και τα εγκαύματα από αναπτήρα και σπίρτα, αλλά και από καυτό ρόφημα που ενήλικοι ρίχνουν κατά λάθος στο παιδί (επειδή σκοντάφτουν ενώ κρατούν το παιδί αγκαλιά).

11 4. Ατυχήματα στο σχολείο Σχολικά ατυχήματα χαρακτηρίζονται τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη μετάβαση, παραμονή και αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σ’ αυτά, λόγω ανωριμότητας, αυξημένης περιέργειας, κακής αντίληψης του κινδύνου, απροσεξίας και περιφρόνησης των συμβουλών των μεγάλων. Το προαύλιο του σχολείου θεωρείται ο πλέον επικίνδυνος χώρος και ακολουθούν οι αίθουσες και τα κλιμακοστάσια. Τα σοβαρότερα σχολικά ατυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και την πρακτική σε εργαστήρια και σε χώρους άθλησης. Οι πτώσεις από ύψος κατέχουν την πρώτη θέση και προκαλούν μώλωπες, εκδορές, διαστρέμματα, κατάγματα, εσωτερικούς τραυματισμούς ή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλες αιτίες είναι οι δηλητηριάσεις, οι τραυματισμοί από επικίνδυνα υλικά και χτυπήματα από άλλα παιδιά. Κατά τη μετάβαση ή αποχώρηση από το σχολείο, μπορεί να προκληθούν τροχαία ατυχήματα.

12 Ομάδα 1: Θέμα: Κυκλοφοριακή Αγωγή μέλη: 1)Δελιπαμιδου Ιωάννα Α1
1)Δελιπαμιδου Ιωάννα Α1 2)Δαμιανού Ιωάννης Α1 3)Τσολάκου Μάριος Α3 4)Ντουσνίκο Ορέστης Α2 Όνομα ομάδας: ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

13 Ομάδα 2: Θέμα: Ατυχήματα στο νερό μέλη: 1)Σαμαράς Δημήτριος Α2
1)Σαμαράς Δημήτριος Α2 2)Μπουτζιολόγλου Ιορδάνης Α2 3)Δελίμπαμίδης Ανδρέας Α1 4)Βουλδούκη Σαββίνα Α1 Όνομα ομάδας:ΘΑΛΑΣΙΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

14 Ομάδα 3: Θέμα : Ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο μέλη:
1)Γαλέτσας Αθανάσιος Α1 2)Χατζηηλίας Βασίλης Α3 3)Τριανταφυλλίδης Χρήστος Α3 4)Σεϊτανίδης Σταύρος Α2 Όνομα ομάδας:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

15 Ομάδα 4: Θέμα:Πρώτες βοήθειες μέλη: 1)Διττόπουλος Ηλίας Α1
1)Διττόπουλος Ηλίας Α1 2)Βαϊκούση Δήμητρα Α1 3)Γλεντίδης Φιλάρετος Α1 4)Γεμετζόπουλος Αντώνιος Α1 5)Σαμπρής Οδυσσέας Α3 Όνομα ομάδας:ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

16 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google