Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΘΑ.  Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Ισημερινό αποτελούν την πιο θερμή κλιματική ζώνη, την τροπική. Οι περιοχές κοντά στους πόλους- με πολύ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΘΑ.  Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Ισημερινό αποτελούν την πιο θερμή κλιματική ζώνη, την τροπική. Οι περιοχές κοντά στους πόλους- με πολύ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΘΑ

2

3  Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Ισημερινό αποτελούν την πιο θερμή κλιματική ζώνη, την τροπική. Οι περιοχές κοντά στους πόλους- με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες- αποτελούν τις πολικές ζώνες (βόρεια και νότια). Τέλος, οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στις πολικές ζώνες και στην τροπική-με τέσσερις εποχές,αρα διακυμάνσεις θερμοκρασίας- αποτελούν τις εύκρατες ζώνες (βόρεια και νότια).

4  Περιλαμβάνει τις περιοχές που βρίσκονται στους πόλους. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη διάρκεια του έτους(-10 βαθμους κατά μέσο όρο) και ελάχιστες βροχές. Το καλοκαίρι είναι σύντομο και ψυχρό και η μέρα διαρκεί 6 μήνες όσο και η νύχτα.

5

6  Περιλαμβάνει τις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στον Ισημερινό και τους πόλους. Χαρακτηρίζεται από αυξομειώσεις της θερμοκρασίας ανάλογα με τις εποχές. Ο χειμώνας συνήθως είναι βαρύς και το καλοκαίρι θερμό. Η δε μέρα είναι μεγαλύτερη από τη νύχτα το καλοκαίρι και μικρότερη το χειμώνα.

7

8  Περιλαμβάνει τις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό. Το κλίμα σε αυτές τις περιοχές είναι θερμό και υγρό, η θερμοκρασία είναι συνήθως πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου και έχουμε δύο εποχές: μία περίοδο πολλών βροχών και μία περίοδο ξηρασίας. Η διάρκεια ημέρας και νύχτας είναι περίπου ίση.

9

10

11

12  Τροπικη ζωνη Ευκρατες ζωνες Πολικες ζωνες

13 Οι κλιματικες ζωνες

14

15 Αρκούδες στην πολική ζώνη Δάση στην τροπική ζώνη Βλάστηση στην εύκρατη ζώνη

16 http://www.authorstream.com/ Presentation/jmokias-625347/ Ένα βιντεο για τις κλιματικες ζωνες


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΘΑ.  Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Ισημερινό αποτελούν την πιο θερμή κλιματική ζώνη, την τροπική. Οι περιοχές κοντά στους πόλους- με πολύ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google