Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ Τ ΕΣΣΕΡΙΣ Ε ΠΟΧΕΣ Τ ΟΥ Χ ΡΟΝΟΥ. Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ Τ ΕΣΣΕΡΙΣ Ε ΠΟΧΕΣ Τ ΟΥ Χ ΡΟΝΟΥ. Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ Τ ΕΣΣΕΡΙΣ Ε ΠΟΧΕΣ Τ ΟΥ Χ ΡΟΝΟΥ

2 Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο, περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο Μάιο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου. Στο Νότιο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και τελειώνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου. Στην μετεωρολογία αναφέρονται συμβατικά οι τρεις μήνες του βόρειου είτε του νότιου ημισφαίριου ως Άνοιξη, παρόλο που η πραγματική διάρκεια της εν λόγω εποχής είναι 21 Μαρτίου - 21 Ιουνίου και 21 Σεπτεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στο Κελτικό ημερολόγιο η Άνοιξη περιλαμβάνει τους μήνες Φεβρουάριο - Απρίλιο. εαρινή ισημερία21 Μαρτίου Βόρειο ημισφαίριο Μάρτιο Απρίλιο Μάιο ηλιοστάσιο21 Ιουνίου Νότιο ημισφαίριο21 Σεπτεμβρίου Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο21 Δεκεμβρίου μετεωρολογία

3 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

4 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

5 ΧΕΙΜΩΝΑΣ

6  Η εποχή είναι μία από τις μείζονες διαιρέσεις του έτους και βασίζεται γενικά σε ομοιογενή κλιματικά χαρακτηριστικά. Για τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη το έτος χωρίζεται τυπικά σε τέσσερις εποχές : την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. έτους κλιματικά άνοιξη καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνα  Ορισμένοι πολιτισμοί έχουν διαφορετικό αριθμό εποχών. Για παράδειγμα, οι αυτόχθονες της Αυστραλίας, ( Αβορίγινες ) στη βόρεια περιοχή χρησιμοποιούν έξι εποχές. Στους τροπικές ή ακόμα και στις υποτροπικές περιοχές είναι συνηθέστερο να μιλά κανείς για ξηρή και υγρή εποχή, ανάλογα με το πότε εμφανίζονται οι μουσώνες, ενώ η πρόβλεψη των θερμοκρασιακών αλλαγών καθίσταται δύσκολη. Στην αρχαία Αίγυπτο το έτος διαιρείτο σε τρεις ουσιαστικά εποχές, που καθορίζονταν από τη συμπεριφορά του Νείλου. Υπήρχε η εποχή της πλημμυρίδας, η εποχή της έκτακτης ανάγκης που δημιουργούσε η πλημμυρίδα και η εποχή της συγκομιδής. Αυστραλίας Αβορίγινες μουσώνες Αίγυπτο Νείλου  Υπάρχουν επίσης άλλοι τύποι εποχών που στηρίζονται σε κλιματικά δεδομένα. Για παράδειγμα η περιοχή Τορνέιντο Άλλεϊ, (Tornado Alley) των Η. Π. Α. έχει την εποχή των ανεμοστρόβιλων που ξεκινά από το τέλος του χειμώνα ως τα μέσα του καλοκαιριού, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος. Περιοχές με μεσογειακό, όπως η Δ. Αυστραλία, οι ακτές της Καλιφόρνιας και της Ισπανία έχουν την εποχή των πυρκαγιών. Επίσης, στον Ν. Α. Ειρηνικό η εποχή των τυφώνων ξεκινά αργά την Άνοιξη στις 15 Μαΐου ενώ στον Βόρειο Ατλαντικό στις 1 Ιουνίου. Τορνέιντο Άλλεϊ Η. Π. Α. γεωγραφικό πλάτος μεσογειακό Αυστραλία Καλιφόρνιας Ισπανία τυφώνων1 Ιουνίου


Κατέβασμα ppt "ΟΙ Τ ΕΣΣΕΡΙΣ Ε ΠΟΧΕΣ Τ ΟΥ Χ ΡΟΝΟΥ. Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google