Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

2 Στην Ελλάδα,τα οδικά ατυχήματα ευθύνονται για το θάνατο 7 συνανθρώπων μας κάθε ημέρα.Κάθε χρόνο στην Ελλάδα,συμβαίνουν περίπου οδικά τροχαία ατυχήματα με θύματα,στα οποία σκοτώνονται περισσότεροι από οδηγοί,επιβάτες και πεζοί και τραυματίζονται άλλοι Δυστυχώς,η χώρα παρουσιάζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων στην Ευρώπη που δικαιολογείται κατά κύριο λόγο από την έλλειψη συστηματικών προσπαθειών πρόληψης.

3 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ 1.Η παραβίαση του STOP ( ΣΤΟΠ). 2.Η παραβίαση του κόκκινου σήματος του φωτεινού σηματοδότη (φαναριού). 3.Η παραβίαση της προτεραιότητας από δεξιά. 4.Η ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης η λωρίδας, ιδιαίτερα χωρίς ειδοποιητικό σήμα (φλας). 5.Η ανάπτυξη ταχύτητας υπερβολικής για το είδος της οδού που διασχίζουμε, π.χ. πάνω από 40 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. 6.Η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο ακόμα και στο σχολικό. Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ Κ.Ο.Κ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

4 Τη ζώνη,λοιπόν,πρέπει να την φοράνε όλοι,μικροί και μεγάλοι γιατί:
1)Αν φορούσαμε τη ζώνη ασφαλείας σε ποσοστό 95%,θα σώζονταν από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα 500 άνθρωποι το χρόνο. 2)Όταν δεν φοράμε τη ζώνη ασφαλείας,είναι τρεις φορές πιθανότερο να σκοτωθούμε ή να τραυματιστούμε σε μια σύγκρουση. Οι ζώνες ασφαλείας,βοηθούν επίσης να προληφθούν σοβαροί τραυματισμοί που καταλήγουν σε μόνιμη αναπηρεία.Όταν καθόμαστε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου έχουμε διπλή υποχρέωση να φοράμε ζώνη ασφαλείας μια για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και μια για να μην πέσουμε σε περίπτωση σύγκρουσης,στους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων .Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα προηγουμένης τεχνολογίας διαθέτουν αερόσακους.Ο αερόσακος,είναι ένας πλαστικός σάκος που την στιγμή της σύγκρουσης του αυτοκινήτου εκτοξεύεται από την ειδική υποδοχή που βρίσκεται,μπροστά στο ταμπλό του αυτοκινήτου,φουσκώνει με ακίνδυνο αέριο,συγκρατώντας οδηγό και συνεπιβάτη στη θέση τους.Έτσι,προλαμβάνει να μην πέσουν με δύναμη προς τα εμπρός και τραυματιστούν από το τιμόνι και το μπροστινό σύστημα του αυτοκινήτου.

5 Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μην κάνουν πριν ή κατά την οδήγηση χρήση οινοπνευματωδών ποτών ή ναρκωτικών οι οδηγοι,αλλά και όσοι επιβαίνουν στο όχημα.Σε αντίθετη περίπτωση οι οδηγοί βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους,τη ζωή των συνεπιβατών τους,αλλά και τη ζωή όλων όσων κυκλοφορούν στου ίδιους δρόμους.

6 Η σωστή συμπεριφορά του οδηγού
Καλός οδηγός είναι αυτός που:1}φροντίζει να έχει πάντα μαζί του την άδεια οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου,2}δεν κάνει χρήση οινοπνευματωδών ποτών ή ναρκωτικών ουσιών3}αποφεύγει την υπερβολική ταχύτητα και τα επικίνδυνα προσπεράσματα,4}δεν παραβιάζει τις πινακίδες σήμανσης ,5}δεν παραβιάζει το κόκκινο σήμα του φωτεινού σηματοδότη και 6}φοράει πάντα τη ζώνη ασφαλείας

7 To ίδιο φυσικά ισχύει για τα μηχανοκίνητα δίκυκλα που εκεί είναι ακόμα περισσότερος ο κίνδυνος.Άρα τα μηχανοκίνητα δίκυκλα θα πρέπει πάντα να έχουν μαζί τους προστατευτικά εξαρτήματα όπως για παράδειγμα το κράνος.Βλέπουμε σήμερα ότι τα νέα παιδιά θέλουν να προβληθούν στην ομάδα των συνομηλίκων τους και το κάνουν αυτό με επικίνδυνους τρόπους.Ένας από αυτούς είναι οι γνωστές ΄΄κόντρες΄΄ με τα μηχανάκια.Οι έφηβοι,μην έχοντας ακόμα τις ικανότητες να χειριστούν τη μοτοσυκλέτα,αγνοούν τις αιτίες των ατυχημάτων και τις επιπτώσεις και εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές υπερεκτίμηση των ικανοτήτων τους,καθώς και η γενικότερη άγνοια με τα τροχαία ατυχήματα συχνά έχουν τραγικές επιπτώσεις.

8 Καλά τα είπαμε όλα αυτά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων για την οικογένεια του.Πήραμε συνέντευξη από μια κοπέλα που είχε χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο ατύχημα λύπη και η στενοχώρια της δεν μπορούσε να κρυφτεί.Μας είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να ζεις χωρίς τον πατέρα σου και κάποιοι ενώ τον έχουν δεν τον εκτιμούν.Μας είπε επίσης ότι χαίρεται τουλάχιστον που έχει κοντά της την μητέρα της!Αλλά θα ήθελε πολύ να έχει και τον πατέρα της φυσικά!Και μας είπε ότι ελπίζει να μην πάθει κάνεις αυτό που είχε πάθει αυτή!Kαι η ελπίδα στον Θεό της δίνει παρηγοριά!

9 ΔΑΝΑΗ ΕΜΠΡΟΥ ΒΟΥΛΑ ΚΛΕΜΑ!
ΤΕΛΟΣ!


Κατέβασμα ppt "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google