Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
Το σκι απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι οι ποικίλες καιρικές συνθήκες σε ορεινό έδαφος και οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί κίνδυνοι. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες τεχνικές κίνησης όπως σε άλλα αθλήματα. Είναι ατομικό άθλημα και ο κάθε αθλητής χρησιμοποιεί ειδική προστατευτική ενδυμασία, παπούτσια και κατάλληλα πέδιλα. Υπάρχει διεθνής χιονοδρομική ομοσπονδία, και στην Ελλάδα έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, το σκι όπως και η δημιουργία και οργάνωση χιονοδρομικών κέντρων στον Παρνασσό, στο Παγγαίο, στο Βέρμιο και σε πολλές άλλες ορεινές τοποθεσίες.

3

4 Προσοχή! Εάν δεν γνωρίζουμε να κάνουμε σκι θα πρέπει να απευθυνθούμε  σε δάσκαλο πρώτα και όχι να δοκιμάσουμε μόνοι μας να κάνουμε. * Να προμηθευθούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εμάς και όχι να δανεισθούμε τυχαία από κάποιο φίλο τα είδη του σκι (μπότες χιονοπέδιλα κλπ) * Στην αρχή να διαλέξουμε πίστες απλές και όχι με μεγάλη κλίση. * Με την πρώτη αστάθεια καθόμαστε κάτω  και δεν κάνουμε πλάγιες κινήσεις. * Προσαρμόζουμε καλά τις δέστρες στα πόδια . * Πρέπει να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν αποφασίσουμε να κάνουμε σκι. * Να μην απομακρύνεστε από την παρέα σας και τους φίλους σας. * Αν υπάρξει ατύχημα μένετε ακίνητος και περιμένατε για την βοήθεια

5

6 Ιστορία Προέρχεται από την Σκανδιναβία και αρχικά κάλυπτε την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι. Αυτό επιτυγχάνονταν με ένα ζευγάρι μακρόστενες ξύλινες σανίδες, οι οποίες δένονταν σε παπούτσια ή σε μπότες, τα γνωστά ως σκι από τα οποία πήρε το όνομά του το άθλημα. Τα αρχαιότερα δείγματα σκι βρέθηκαν στη Σουηδία και τη Φινλανδία και έχουν ηλικία έως χρόνων. Ήταν κοντύτερα και πιο πλατιά από τα σημερινά πέδιλα. Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα δεν υπήρχε ικανοποιητικός τρόπος σταθερής πρόσδεσης των σκι στις μπότες. Αυτό άλλαξε το 1860, όταν ο Νορβηγός Sondre Nordheim χρησιμοποίησε πρώτος δέστρες που σταθεροποιούσαν τις μπότες στα σκι, όχι μόνο στο μπροστινό τους μέρος αλλά και στη φτέρνα. Η βελτίωση αυτή το εκανε μέσο τόσο αναψυχής όσο και άθλησης. Το 1924 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι (F.I.S.).

7

8 Κράνη για σκι Δεν έχει σημασία σε ποιό επίπεδο πίστας είστε, με πόση ταχύτητα πηγαίνετε, σε μικρή ή μεγάλη πίστα, εντός ή έκτος της πίστας. Όπου και αν βρίσκεστε το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα κράνη μας θα απολαύσετε τις μέρες σας στο βουνό κάνοντας σκι η snowbord με ασφάλεια. Το κυριότερο μέλημα μας είναι να δημιουργούμε λειτουργικά κράνη που συνδυάζουν την καλή αισθητική με την προστασία. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα προστατευτικά  κράνη της Head. 

9 Πρώτη επαφή με το σκι Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει κανείς είναι να έχει ισορροπία πάνω στα πέδιλα και να τσουλάει σιγά - σιγά σε μικρή κλίση. Τα πόδια πρέπει να έχουν άνοιγμα ίσο με το άνοιγμα των ώμων. Το βάρος του σώματος πρέπει να πέφτει μπροστά στα γόνατα, τα οποία πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Το σώμα επίσης να είναι όρθιο και τα χέρια κοντά στο σώμα και σηκωμένα μπροστά. Το δεύτερο πράγμα που είναι σημαντικό να μάθει ο επίδοξος σκιέρ είναι να φρενάρει.

10 Νικόλας Κριτσινέλιας


Κατέβασμα ppt "Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google