Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΝΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ
MATIA ΓΕΝΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

2 ΓΕΝΙΚΑ Στόχος του μακιγιάζ των ματιών είναι να τους δοθεί ζωντάνια, φωτεινότητα, και να φαίνονται ομορφότερα διορθώνοντας τυχόν ατέλειες τους

3 Γενικά το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει :
Να κάνει τα μάτια συμμετρικά, με δεδομένο ότι ποτέ το ένα μάτι δεν είναι ίδιο με το άλλο Να δίνει λάμψη και ένταση στο βλέμμα Να δίνει σχήμα και χρώμα ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις. Οι αισθητικές αυτές απαιτήσεις θα πρέπει να καθορίζονται από τις γνώσεις πάνω στις αναλογίες του προσώπου, το ύφος της συνολικής εμφάνισης της πελάτισσας και τις επιταγές της μόδας κάθε εποχής.

4 Σχήμα και επιφάνειες των ματιών

5 Ονομασίες σημείων και επιφανειών
Εσωτερική γωνία (έσω κανθός) Είναι η γωνία του ματιού που βρίσκεται πιο κοντά στη μύτη. Εξωτερική γωνία (έξω κανθός) Είναι η γωνία του ματιού που βρίσκεται πιο μακριά από τη βάση της μύτης και πιο κοντά στο κρόταφο.

6 Ονομασίες σημείων και επιφανειών
Πάνω βλέφαρο Είναι η επιφάνεια του ματιού, που ορίζεται από την εσωτερική γωνία, την αρχή του φρυδιού, το τέλος του φρυδιού και την εξωτερική γωνία. Το πάνω βλέφαρο χωρίζεται σε δύο τμήματα που είναι : Α) το κινητό τμήμα και Β) το ακίνητο τμήμα Το κινητό τμήμα είναι αυτό που κινείται, όταν ανοιγοκλείνουν τα μάτια, και το ακίνητο είναι αυτό που παραμένει σταθερό σε κάθε κίνηση και μπορεί να ονομαστεί και τόξο του φρυδιού. Τα δυο τμήματα χωρίζονται μεταξύ τους με μια φυσική εσοχή, που σχηματίζει καμπύλη και ονομάζεται κόγχη.

7 Ονομασίες σημείων και επιφανειών
Κάτω βλέφαρο Είναι η επιφάνεια του δέρματος που βρίσκεται κάτω από το μάτι. Στο αισθητικό μακιγιάζ συνήθως αναφερόμαστε στο ανώτερο σημείο της που βρίσκεται λίγο κάτω από τις βλεφαρίδες.

8 ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
Ιδανική θέση Προσεγγίζοντας την αναλογία της χρυσής τομής, λέμε ότι η σωστή απόσταση μεταξύ των δύο εσωτερικών γωνιών πρέπει να είναι ίση με το μήκος του ενός ματιού. Όταν ανάμεσα στα δύο μάτια χωράει και ένα τρίτο, θεωρείται ότι έχουν τη σωστή απόσταση. Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει την ιδανική θέση είναι το πόσο μέσα ή έξω βρίσκονται τα μάτια στην οφθαλμική κόγχη. Όταν ο βολβός του ματιού προεξέχει αρκετά από την κόγχη τότε και τα βλέφαρα θα είναι παρατεταμένα. Όταν ο βολβός είναι μέσα στο οστό, τότε και τα βλέφαρα θα είναι προς τα μέσα. Το ιδανικό σε σχέση με αυτό τον παράγοντα είναι μια ενδιάμεση κατάσταση.

9 Ένας τρίτος παράγοντας έχει να κάνει με την θέση, της εξωτερικής γωνίας του ματιού σε σχέση με την εσωτερική. Θεωρούμε ότι μια οριζόντια γραμμή περνά από τις δύο εσωτερικές γωνίες των ματιών. Προεκτείνουμε αυτή την οριζόντια προς τους κροτάφους. Για να πούμε ότι οι εξωτερικές γωνίες βρίσκονται στο σωστό σημείο, θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω στην οριζόντια γραμμή.

10

11 ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ Εντάσσοντας τα μάτια μέσα σε κατηγορίες, μπορούν να μακιγιαριστούν εφαρμόζοντας κάποιες βασικές αρχές, που ισχύουν για κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Κάθε κατηγορία έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Χωρίζουμε τα μάτια σε διάφορους τύπους χρησιμοποιώντας σαν παραμέτρους, τη θέση, το σχήμα, το μέγεθος ή άλλες ιδιομορφίες τους. Η ταξινόμηση είναι οδηγός στην προσπάθεια του μακιγιέρ να δημιουργήσει την εντύπωση των ιδανικών ματιών, ακόμα και αν αυτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Έτσι έχουμε τους εξής τύπους ματιών :

12 ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ Αμυγδαλωτά μάτια Είναι αυτά που :
α) έχουν την κανονική απόσταση, δηλαδή χωράει ένα μάτι ανάμεσα τους β) είναι οριζόντια, δηλ. η εσωτερική γωνία βρίσκεται στην ίδια οριζόντια γραμμή με την εξωτερική. γ) το βάθος τους σε σχέση με την κόγχη είναι κανονικό δ) το μέγεθός τους είναι επίσης κανονικό και με τη σωστή αναλογία σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο ε) μεγάλο μέρος του κινητού βλεφάρου διακρίνεται όταν τα μάτια είναι ανοιχτά στ) έχουν το σχήμα ενός αμυγδάλου από το οποίο πήραν και το χαρακτηριστικό αυτό Θεωρείται το μάτι αυτό ιδανικό.

13

14 Αραιόφθαλμα μάτια Είναι τα μάτια που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, έχουν κανονικό μέγεθος, σωστό βάθος, αμυγδαλωτό σχήμα, είναι οριζόντια και αφήνουν να φαίνεται μεγάλο μέρος του κινητού βλεφάρου.

15

16 Πυκνόφθαλμα μάτια Είναι τα μάτια που οι δύο εσωτερικές τους γωνίες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από το μήκος ενός ματιού. Έχουν όμως και αυτά και τις υπόλοιπες αναλογίες σωστές σαν αυτές των ιδανικών ματιών. Ο χαρακτηρισμός στα πυκνόφθαλμα και στα αραιόφθαλμα μάτια δίνεται σε σχέση με την απόσταση τους.

17

18 Εσώφθαλμα μάτια Είναι τα μάτια που βρίσκονται μέσα στην οφθαλμική κόγχη. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους πρέπει να θεωρηθούν σωστά αναλογικά και συμμετρικά. Στον τύπο αυτό το οστό διαγράφεται και διακρίνεται να προεξέχει από τα βλέφαρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να φαίνονται τα μάτια «κρυμμένα» μέσα στο οστό που τα περιβάλλει και να έχουν βάθος.

19

20 Εξώφθαλμα μάτια Σ΄αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μάτια που προεξέχουν από την οφθαλμική κόγχη. Τα μάτια φαίνονται διογκωμένα και τα βλέφαρα έχουν μια έντονη, κυρτή επιφάνεια.

21

22 Καθοδικά μάτια Ο χαρακτηρισμός αυτός δίνεται σε σχέση με τη νοητή οριζόντια γραμμή, που ενώνει τις δύο εσωτερικές γωνιές των ματιών. Καθοδικά λοιπόν ονομάζονται τα μάτια που η εξωτερική τους γωνία σημειώνεται κάτω από την ευθεία αυτή. Ο καθοδικός τύπος των ματιών συνήθως απαντάται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Αιτία είναι η χαλάρωση του δέρματος που έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση του βλεφάρου και της εξωτερικής γωνίας.

23

24 Ανοδικά Μάτια Και εδώ ο διαχωρισμός έχει σχέση με την θέση της εξωτερικής γωνίας. Όπως φανερώνει η ονομασία τους, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μάτια που η εξωτερική τους γωνία είναι πάνω από την οριζόντια νοητή γραμμή. Αυτή η περίπτωση, αντίθετα με τα καθοδικά, τη συναντάμε συχνά στα νεανικά πρόσωπα. Η πλειοψηφία των νεαρών ατόμων έχει ανοδικά μάτια, και αυτό, γιατί το δέρμα των βλεφάρων είναι σφριγηλό.

25

26 Στρογγυλά μάτια Είναι τα μάτια που η ιδιομορφία τους αναφέρεται στο σχήμα τους μόνο. Δεν έχουν λοιπόν το σχήμα του αμυγδάλου που θεωρείται το ιδανικό, αλλά ένα σχήμα σφαιρικό. Φυσικά δεν είναι δυνατόν κάποια μάτια να έχουν ακριβώς τη μορφή σφαίρας, αλλά αυτή είναι που ταιριάζει περισσότερο σ’ αυτήν την περίπτωση.

27

28 Μάτια με πτώση βλεφάρου
Τα μάτια αυτά έχουν το χαρακτηριστικό των πεσμένων βλεφάρων. Στον τύπο αυτό το ακίνητο μέρος του πάνω βλεφάρου σκεπάζει αρκετά ή εντελώς το κινητό τμήμα του. Κατά συνέπεια δεν το αφήνει να φαίνεται, όταν το μάτι είναι ανοιχτό.

29

30 Μικρά μάτια Είναι τα μάτια που σε σχέση με τη συνολική επιφάνεια του προσώπου, κατέχουν μικρό τμήμα του. Το πόσο μεγάλα ή πόσο μικρά είναι έχει να κάνει με την αναλογία τους ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Παρ’ όλα αυτά η οπτική μας αντίληψη, αν είναι λίγο εκπαιδευμένη, μας οδηγεί στη σωστή εκτίμηση.

31

32 Μεγάλα μάτια Στην περίπτωση αυτή ισχύουν τα ίδια που ισχύουν και για τα μικρά μάτια, ως προς την αναγνώρισή τους. Το μέγεθος τους όμως είναι μεγάλο συγκρίνοντας το με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τη συνολική επιφάνεια του προσώπου. Πάλι η αίσθηση της σωστής αναλογίας, που αποζητά το μάτι, οδηγεί στον εντοπισμό τους.

33

34 Υποσημείωση Ο μακιγιέρ είναι πιθανό να συναντήσει μάτια, που να ανήκουν ταυτόχρονα σε κατηγορίες π.χ μάτια καθοδικά και σε πτώση βλεφάρου ή εξώφθαλμα και στρογγυλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσπαθεί να διακρίνει ποια ιδιομορφία τους είναι πιο έντονη, για να εφαρμόσει κατάλληλο μακιγιάζ.


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google