Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο βασικός προορισμός του ρουζ είναι να δώσει στο δέρμα του προσώπου ευχάριστη φυσική απόχρωση και να προβάλλει τις παρειές. Καλύπτει την ωχρότητα και δημιουργεί ένα τεχνητό ρόδινο χρώμα που μοιάζει με το φυσικό. Το ρουζ δεν πρέπει να σοκάρει το βλέμμα ούτε να φαίνεται το τελείωμά του αλλά να σβήνει απαλά και να αναδείχνει μόνο το κεντρικό μέρος το οποίο θέλουμε να τονίσουμε. Το βρίσκουμε σήμερα σε μεγάλη ποικιλία τύπων και χρωμάτων. Πρέπει να τοποθετείται κάτω από την πούδρα.

3 Πρόσωπο οβάλ (κανονικό)
Από το υψηλότερο σημείο των φρυδιών φέρνουμε μια κάθετη νοητή γραμμή προς τα μήλα του προσώπου και στο υψηλότερο σημείο του τοποθετούμε το ρουζ σε τρις κηλίδες. Οι κηλίδες σχηματίζουν ένα τρίγωνο του οποίου η βάση είναι προς τους κροτάφους. Απλώνουμε και σβήνουμε το ρουζ προς τους κροτάφους. Πρόσωπο οβάλ μακρύ και ορθογωνικό Τοποθετούμε το ρουζ στη μέση των παρειών σε σχήμα κύκλου διαμέτρου 2cm. Το απλώνουμε στη συνέχεια οριζόντια προς τους ακουστικούς πόρους και κροτάφους ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος παρειών.

4 Πρόσωπο στρογγυλό Πρόσωπο τετραγωνικό
Το ρουζ εδώ τοποθετείται παράλληλα με τον άξονα της μύτης σε δύο σειρές από τρεις κηλίδες. Η τοποθέτηση γίνεται από πάνω προς τα κάτω σε σχήμα ορθογώνιο πλάτους 1cm, και μήκους 2cm. Πρέπει να προσέξουμε να μη φαρδύνουμε πολύ το ορθογώνιο, κυρίως δε προς την κατεύθυνση της μύτης. Το απλώνουμε προς τα κάτω για να πετύχουμε την επιμήκυνση του σχήματος αυτού. Πρόσωπο τετραγωνικό Τοποθετούμε το ρουζ σε τρεις κηλίδες σε σχήμα τριγώνου του οποίου η βάση βρίσκεται προς τη μέση της παρειάς και είναι παράλληλη με τη μύτη, η δε κορυφή κλείνει προς τους κροτάφους. Το απλώνουμε με κατεύθυνση τους ακουστικούς πόρους.

5 Πρόσωπο τριγωνικό και τραπεζοειδές
Το ρουζ τοποθετείται από το υψηλότερο σημείο των παρειών σε τρεις κηλίδες οι οποίες σχηματίζουν ένα τρίγωνο του οποίου η βάση βρίσκεται στην κάτω ζώνη, απλώνεται δε προς τα κάτω και έξω. Το ρουζ τοποθετείται στο πάνω μέρος των παρειών σε σχήμα τριγώνου του οποίου η κορυφή βρίσκεται στην κάτω ζώνη, απλώνεται δε προς τους κροτάφους. Το ρουζ τοποθετείται στο πάνω μέρος των παρειών σε σχήμα ρομβοειδές. Στην εξωτερική πλευρά της κάθετης η μύτη του ρόμβου θα αγγίζει τις παρειές και ο άξονας θα τείνει προς τους κροτάφους. Απλώνεται δε προς τους κροτάφους.

6 Πρόσωπο εξαγωνικό Πρόσωπο μογγολικό
Εδώ το ρουζ θα πρέπει να έχει χρώμα ματ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ζυγωματικά του προσώπου αυτού προεξέχουν αρκετά και δημιουργούν ένα κενό μεταξύ του κάτω βλεφάρου και των παρειών. Στο κενό αυτό τοποθετείται το ρουζ με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρέπει να αποφεύγουμε την τοποθέτηση του ρουζ στο κάτω μέρος των ζυγωματικών. Πρόσωπο μογγολικό Εδώ αγνοούμε τελείως την κατακόρυφη, τοποθετούμε το ρουζ στο εσωτερικό μέρος των ζυγωματικών σε δύο σειρές ανά τρεις κηλίδες με κατεύθυνση προς τους κροτάφους.

7 Το ρουζ ανάλογα με τα χρώματα του προσώπου.
Πίνακας Ξανθή με ωχρό δέρμα Ροζ ανοικτό Ξανθή με λευκό δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια Ροζ πολύ απαλό Μελαχρινή με λευκό δέρμα και μάτια μαύρα Ροζέ Μελαχρινή με σκούρο δέρμα και καστανά μάτια Ροζ πορτοκαλί Κοκκινομάλλα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και πράσινα μάτια Ροζ χρυσαφί ροδακινί Κοκκινομάλλα με λευκό δέρμα και μάτια γαλανά γκρίζα Χάλκινο χρώμα Καστανή με λευκό δέρμα και καστανά μάτια Μπεζ ροζέ Καστανή με σκούρο δέρμα και καστανά μάτια Μπεζ ανοιχτό στο χρώμα της άμμου Μελαχρινή με μαύρα μαλλιά και σκούρα μάτια Κεραμιδί Μαλλιά λευκά ή γκρίζα Ροζ απαλό


Κατέβασμα ppt "ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google