Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ. 99849153 )

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ. 99849153 )"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ. 99849153 )

2 Άσκηση 1: Κατασκευή κύκλου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ένας πίνακας χρώματος καφέ σκούρο με πλαίσιο ανοικτό καφέ χρώμα( να έχει ένα λουλουδάκι πάνω δεξιά στον πίνακα). Δίπλα από στον πίνακα να υπάρχει ένας διαβήτης τον οποίο θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα κύκλο. Να δίνεται η σκιά ενός γκρίζου κύκλου με το κέντρο του.

3 Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε το αιχμηρό μέρος του διαβήτη στο κέντρο του κύκλου (touch ή με το ποντίκι). Δώσε στον διαβήτη σου το κατάλληλο άνοιγμα (touch ή με το ποντίκι). Περίστρεψε τον διαβήτη για να σχηματίσεις τον κύκλο (η περιστροφή να γίνετε touch ή με το ποντίκι).

4 Άσκηση 2: Κατασκευή τριγώνου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα τρίγωνο και μια λευκή κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός τριγώνου με τελείες στις κορυφές του.

5 Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του τριγώνου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες δύο πλευρές του τριγώνου.

6 (Όταν θα σχηματίσει το τρίγωνο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα τρίγωνο;......... Πόσες πλευρές έχει ένα τρίγωνο;........

7 Άσκηση 3: Κατασκευή τετραγώνου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα τετράγωνο και η κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός τετραγώνου με τελείες στις κορυφές του.

8 Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του τετραγώνου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες πλευρές του τετραγώνου.

9 (Όταν θα σχηματίσει το τετράγωνο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα τετράγωνο;......... Πόσες πλευρές έχει ένα τετράγωνο;........

10 Άσκηση 4: Κατασκευή ορθογωνίου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα ορθογώνιο και η κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός ορθογωνίου με τελείες στις κορυφές του.

11 Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του ορθογωνίου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες πλευρές του ορθογώνιου.

12 (Όταν θα σχηματίσει το ορθογώνιο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα ορθογώνιο;......... Πόσες πλευρές έχει ένα ορθογώνιο;........


Κατέβασμα ppt "Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ. 99849153 )"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google