Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιογραφία Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια. Έμαθε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα του (1870),

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιογραφία Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια. Έμαθε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα του (1870),"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Βιογραφία Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια. Έμαθε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα του (1870), εγκαταστάθηκε στην Αγγλία μέχρι το 1876. Πήγε στο Παρίσι το 1897 και στην Αθήνα το 1903 και ύστερα πήγε για τα επόμενα 30 χρόνια πίσω στην Αλεξάνδρεια. Αποφάσισε να γίνει δημόσιος υπάλληλος και σε ηλικία 26 ετών διορίστηκε στο υπουργείο δημοσίων έργων μέχρι το 1922. Άρχισε να δημοσιεύει ποιήματα από το 1886, όπως το ποίημα ¨κτίσται¨ και ¨τείχοι¨. Ήταν γνωστός για την ειρωνεία του και ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Έζησε 70 χρόνια.

3 Το έργο του Η ποίηση του έχει κατακτήσει την ελληνική ποίηση και την ευρωπαϊκή ποίηση. Έχει αναγνωρισμένα 154 ποιήματα, που λέγονται αναγνωρισμένα, 37 αποκηρυγμένα, άλλα νεανικά, άλλα γραμμένα στην ρομαντική καθαρεύουσα και τα ανέκδοτα. Στην συλλογή του πρόσθεσε το 1910 τα ποιήματα τρώες, μονοτονία, η κηδεία του Σαρπηδόνος και ο βασιλεύς Δημήτριος. Οι θεματικοί κύκλοι της ποίησης του είναι τα ιστορικά, τα ηδονιστικά και τα φιλοσοφικά ποιήματα.

4 Η τέχνη του ποιητή Η τέχνη του είναι η συγκέντρωση αρχέτυπων, μνήμον από το παρελθόν της συλλογικής ψυχής της φυλής. Θεωρείται ο πρόδρομος της λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα.

5 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε για τη υπομονή σας.


Κατέβασμα ppt "Βιογραφία Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια. Έμαθε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα του (1870),"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google