Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα
Χουλιγκανισμός «Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης»

2 Ομάδα: Οn the ground Μέλη: Τόνια Τζίτζη Κατερίνα Καλιγέρη Μάγδα Ιωαννίδου Κατερίνα Πάρλα

3 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

4

5 Τα «πιο λαϊκά αθλήματα» και κυρίως το ποδόσφαιρο αποτελούν χώρους ανοχής της βίας και όχι σπάνια αποδοχής της.Το πιο συνήθες φαινόμενο είναι αυτό του χουλιγκανισμού.

6

7 Ως χουλιγκανισμός αναφέρεται η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομάδων, που οδηγεί στη διατάραξη της τάξης.

8

9 Ο χουλιγκανισμός εμφανίστηκε στην Ελλάδα στην αρχή της δεκαετίας του ’80 και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ραγδαία εξελιχθεί σε ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο.

10

11 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

12

13

14

15

16 ΕΡΕΥΝΑ

17 ΕΡΩΤΗΣΗ 1: -Παρακολουθείτε συχνά ποδοσφαιρικούς αγώνες;

18 ΕΡΩΤΗΣΗ 2: - Αν ναι, πόσες φορές έχουν γίνει επεισόδια εντός του χώρου του γηπέδου;

19 ΕΡΩΤΗΣΗ 3: - Γνωρίζετε τις κυρώσεις που έχουν τα άτομα αυτά που προκαλούν επεισόδια βίας στα γήπεδα;

20 ΕΡΩΤΗΣΗ 4: - Πιστεύετε ότι τηρούνται από την ελληνική αστυνομία;

21 ΕΡΩΤΗΣΗ 5: - Στην Αγγλία όσοι έχουν καταδικαστεί για χουλιγκανισμό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό δεν μπορούν να βγουν από τη χώρα. Συμφωνείτε με αυτό;

22 -Πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν τα επεισόδια;

23 ΕΡΩΤΗΣΗ 6: -Στην Ελλάδα όσοι πραγματοποιούν επεισόδια στο γήπεδο συλλαμβάνονται από την ελληνική αστυνομία. Πιστεύετε ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης ελαττώνει τη δράση των χούλιγκαν;

24 - Γνωρίζετε αν τηρείται;

25 ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Κατά τη γνώμη σας πρέπει να δημιουργηθούν νέοι νόμοι για την ελάττωση του φαινομένου;

26 Οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Αν ναι προτείνετε μας έναν τρόπο αντιμετώπισης: Οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής: Η αστυνομική ταυτότητα να μαρκάρεται όσων έχουν προκαλέσει επεισόδια μέσα στα γήπεδα οπότε την επόμενη φορά που θα πάνε σε αγώνα να ξέρουν οι ελεγκτές ότι είναι επικίνδυνοι. Η καταστολή τους δεν φέρνει αποτέλεσμα, γι’αυτό θα έπρεπε το θέμα ν’αντιμετωπιστεί μέσα από την παιδεία. Μόνο με την καλλιέργεια συνείδησης θα καταφέρουμε να ελαττώσουμε ένα τόσο σημαντικό φαινόμενο. Τα άτομα που προκαλούν επεισόδια να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. να υπάρχουν στην είσοδο των γηπέδων φύλακες και να μην αφήνουν να μπουν μέσα άτομα που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

27 Να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε είσοδο.
Αυστηρές ποινές φυλάκισης στους χούλιγκαν, απαγόρευση εξόδου, κατάργηση οργανώσεων φιλάθλων και τέλος όσοι συλλαμβάνονται για χουλιγκανισμό να γίνει απαγόρευση δια παντός της εισόδου στα γήπεδα. Αποκλεισμός της ομάδας που οι οπαδοί της έκαναν επεισόδια από διεθνή αγωνίσματα. Να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε είσοδο. Φυλάκιση τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς αναστολή. Να δημιουργηθεί κάποιος παρόμοιος νόμος με αυτούς της Αγγλίας. Να μην αφήνουν τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια να μπαίνουν στις φανατικές θύρες (π.χ. ΘΥΡΑ 7, ΘΥΡΑ 13) Ενημέρωση μέσα από τις διαφημίσεις.

28 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

29 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!


Κατέβασμα ppt "Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google