Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα
Στις χώρες του τρίτου κόσμου, κυρίως στην Αφρική και στην Ασία, πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν εξαθλιωμένοι. Εκεί η ύπαρξη νοσοκομείων και σχολείων φαντάζει πολυτέλεια. Οι άνθρωποι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πείνα, τη δίψα και το θάνατο. Ιδιαίτερα η παιδική θνησιμότητα έχει από καιρό πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αποτυπώνουν ανάγλυφα την τραγική κατάσταση. Σήμερα στον τρίτο κόσμο κάθε 5 λεπτά πεθαίνει ένα παιδί, που σημαίνει ότι κάθε ημέρα πεθαίνουν γύρω στις 18 χιλιάδες παιδιά που αντιστοιχούν σε 6 εκατομμύρια θανάτους παιδιών το χρόνο.

2 H παιδική εργασία είναι μέρος της καθημερινότητας
Εκατοντάδες χιλιάδες μικρά παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από εύπορους πολίτες των λεγόμενων "αναπτυγμένων χωρών", τόσο στις χώρες του τρίτου κόσμου όπου κατοικούν, όσο και σε άλλες χώρες, όπου προωθούνται παράνομα γι' αυτό το σκοπό. Μόνο στην Ευρώπη εργάζονται παράνομα από 200 έως 500 χιλιάδες ανήλικες ιερόδουλες.

3 Στον πλανήτη μας υπάρχουν χώρες πολύ πλούσιες, πολύ φτωχές, αλλά και οι ενδιάμεσες. Αν παίρναμε δυο αντιπροσωπευτικές οικογένειες, τη μία από τις πλούσιες χώρες και την άλλη από τις φτωχές χώρες, και τις συγκρίναμε μεταξύ τους, τότε έχω την αίσθηση ότι η σύγκριση θα μας άφηνε όλους άφωνους. Από τη μια μεριά χλιδή, πλούτος, ωραία σπίτια και αυτοκίνητα, πλούσια φαγητά, και από την άλλη φτώχεια, αρρώστια, αγραμματοσύνη, εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, απόγνωση.

4 Η UNICEF Ελλάδος προτείνει στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας όπως:
Συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με διευκόλυνση των εργαζομένων μητέρων από τις επιχειρήσεις, ευρύτερες υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, ελαστικότητα ωραρίου κ.α. Ένταξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις δημόσιες πολιτικές . Συσχέτιση της παιδικής φτώχειας με τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παροχές σε είδος (δωρεάν γεύματα στα σχολεία, σχολικές φόρμες και σχολικά είδη πρώτης ανάγκης). Μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στο θεσμό της αναδοχής. Στοχευμένες πολιτικές για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ώστε να μειώνουν την παιδική φτώχεια. Εισαγωγή κωδικού στον προϋπολογισμό του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παιδική ηλικία.

5 H UNICEF, Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η UNICEF έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση ειδικής προστασίας των παιδιών που ζουν σε δυσχερείς συνθήκες - θύματα πολέμου, καταστροφών, φτώχειας, κάθε είδους βίας και εκμετάλλευσης και αυτών με ειδικές ανάγκες. Η UNICEF εξακολουθεί να βρίσκεται και να προσφέρει έργο ζωής για τα παιδιά στην κοντινή μας Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία και τη FYROM με προγράμματα διατροφής, ιατρικής περίθαλψης, υγιεινής και εκπαίδευσης. Με έρευνές της, έφερε στην επιφάνεια την τραγική πραγματικότητα για τα παιδιά στο Ιράκ και με αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού, εμβόλια, τροφής, εκπαιδευτικού υλικού και άλλων ειδών, στάθηκε στο πλευρό τους.

6 Οι πράξεις μας Εμείς μπορούμε να σταθούμε απέναντι τους δίνοντας τους την βοήθεια μας π.χ.: Τα παιδιά να μαζεύουν από τα σπίτια τους διάφορα σχολικά ειδή, τρόφιμα ή ρούχα και να τα δίνουν στα παιδιά που τα χρειάζονται. Μπορούμε επίσης να τους φερόμαστε καλύτερα από τα αλλά συνηθισμένα παιδία

7


Κατέβασμα ppt "Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google