Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση εφαρμογής αισθητήρα IR στην βιομηχανία Αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες από την εταιρεία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση εφαρμογής αισθητήρα IR στην βιομηχανία Αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες από την εταιρεία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση εφαρμογής αισθητήρα IR στην βιομηχανία Αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες από την εταιρεία

2 Υπέρυθρη θερμογραφία Η υπέρυθρη θερμογραφία βασίζεται στην αρχή ότι οι υποεπιφάνειες ανωμαλίες στο υλικό επιτελούν σε τοπικές διαφορές στην επιφανειακή θερμοκρασία, προκαλούμενες από τους διαφορετικούς βαθμούς θερμικής μεταφοράς στις ζώνες που υπάρχουν ατέλειες. Η υπέρυθρη θερμογραφία βασίζεται στην αρχή ότι οι υποεπιφάνειες ανωμαλίες στο υλικό επιτελούν σε τοπικές διαφορές στην επιφανειακή θερμοκρασία, προκαλούμενες από τους διαφορετικούς βαθμούς θερμικής μεταφοράς στις ζώνες που υπάρχουν ατέλειες. Η θερμογραφία ανιχνεύει αυτομάτως την εκπομπή της θερμικής ακτινοβολίας από την επιφάνεια του υλικού και παράγει μια οπτική εικόνα από το θερμικό σήμα η οποία μπορεί να συσχετιστεί με το μέγεθος της εσωτερικής ατέλειας. Η θερμογραφία ανιχνεύει αυτομάτως την εκπομπή της θερμικής ακτινοβολίας από την επιφάνεια του υλικού και παράγει μια οπτική εικόνα από το θερμικό σήμα η οποία μπορεί να συσχετιστεί με το μέγεθος της εσωτερικής ατέλειας. Οι περισσότερες εφαρμογές της υπέρυθρης θερμογραφίας χρησιμοποιούν μια υπέρυθρη κάμερα συνδεδεμένη με ένα υπέρυθρο ανιχνευτή που απεικονίζει τις διαφορές θερμικής ακτινοβολίας. Οι περισσότερες εφαρμογές της υπέρυθρης θερμογραφίας χρησιμοποιούν μια υπέρυθρη κάμερα συνδεδεμένη με ένα υπέρυθρο ανιχνευτή που απεικονίζει τις διαφορές θερμικής ακτινοβολίας.

3 Κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας Σήμερα, η χρήση αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας. Σήμερα, η χρήση αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας. Οι χρήστες έχουν αναγνωρίσει την αξία της απεικόνισης θερμικών χαρακτηριστικών σε πραγματικό χρόνο και της χρήσης υπέρυθρου video και των σχετικών δεδομένων καταγραφής θερμοκρασίας για να ενεργοποιήσουν διαδικασίες ή να σημάνουν συναγερμό. Οι χρήστες έχουν αναγνωρίσει την αξία της απεικόνισης θερμικών χαρακτηριστικών σε πραγματικό χρόνο και της χρήσης υπέρυθρου video και των σχετικών δεδομένων καταγραφής θερμοκρασίας για να ενεργοποιήσουν διαδικασίες ή να σημάνουν συναγερμό.

4 Κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας (ΙΙ) Η αρχική επένδυση για την εγκατάσταση υπέρυθρων αισθητήρων είναι τόσο μικρή σε σχέση με το κόστος λόγω χαμηλής παραγωγικότητας και απώλειας ποιότητας, που οι περισσότερες πλέον βιομηχανίες υιοθετούν τέτοιες λύσεις. Για παράδειγμα, οι προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών αναφέρουν ότι το κόστος των ανακλήσεων αυτοκινήτων ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η αρχική επένδυση για την εγκατάσταση υπέρυθρων αισθητήρων είναι τόσο μικρή σε σχέση με το κόστος λόγω χαμηλής παραγωγικότητας και απώλειας ποιότητας, που οι περισσότερες πλέον βιομηχανίες υιοθετούν τέτοιες λύσεις. Για παράδειγμα, οι προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών αναφέρουν ότι το κόστος των ανακλήσεων αυτοκινήτων ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

5 Τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θερμογραφίας Καταγράφει την παραγόμενη θερμότητα. Καταγράφει την παραγόμενη θερμότητα. Διεξάγει ελέγχους όταν τα συστήματα είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής. Διεξάγει ελέγχους όταν τα συστήματα είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής. Εντοπίζει και προσδιορίζει το πρόβλημα. Εντοπίζει και προσδιορίζει το πρόβλημα. Μπορεί να ενεργοποιήσει συναγερμούς. Μπορεί να ενεργοποιήσει συναγερμούς. Αποθηκεύει τα δεδομένα. Αποθηκεύει τα δεδομένα. Είναι αυτόνομη, γρήγορη και εύχρηστη. Είναι αυτόνομη, γρήγορη και εύχρηστη. Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα. Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.

6 Τα προϊόντα της εταιρείας Η εταιρεία παρέχει αισθητήρες και κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας που ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα των βιομηχανικών εφαρμογών. Η εταιρεία παρέχει αισθητήρες και κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας που ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα των βιομηχανικών εφαρμογών. Οι κάμερες αφορούν αναλύσεις από 80X80 μέχρι 640Χ480. Συχνότητα λήψης μέχρι και 380 Ηz. Οι κάμερες αφορούν αναλύσεις από 80X80 μέχρι 640Χ480. Συχνότητα λήψης μέχρι και 380 Ηz. Μήκη κύματος 0,8-12 μm. Μήκη κύματος 0,8-12 μm. Παρέχουν εικόνα σε LCD οθόνες και μπορούν να συνδεθούν σε τοπικό δίκτυο Ethernet. Παρέχουν εικόνα σε LCD οθόνες και μπορούν να συνδεθούν σε τοπικό δίκτυο Ethernet. 10 περιπτώσεις εφαρμογών που χρησιμοποιούνται αναλύονται παρακάτω. 10 περιπτώσεις εφαρμογών που χρησιμοποιούνται αναλύονται παρακάτω.

7 Εφαρμογή 1 η : Προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών Αυτόματος έλεγχος ποιότητας σε κυκλώματα ακριβείας, που χρησιμοποιούνται στα συστήματα παροχής καυσίμου και άλλα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Αυτόματος έλεγχος ποιότητας σε κυκλώματα ακριβείας, που χρησιμοποιούνται στα συστήματα παροχής καυσίμου και άλλα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Σφάλματα μπορούν να προκύψουν κατά την παραγωγή των κυκλωμάτων. Σφάλματα μπορούν να προκύψουν κατά την παραγωγή των κυκλωμάτων. Οι αισθητήρες σαρώνουν σε ένα δευτερόλεπτο το κύκλωμα. Προβληματικά σημεία στο κύκλωμα έχουν υψηλότερη θερμοκρασία και αυτό αποτυπώνεται στην θερμική εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, στέλνεται σήμα από τον αισθητήρα μέσω υπολογιστή και το κύκλωμα αποσύρεται. Οι αισθητήρες σαρώνουν σε ένα δευτερόλεπτο το κύκλωμα. Προβληματικά σημεία στο κύκλωμα έχουν υψηλότερη θερμοκρασία και αυτό αποτυπώνεται στην θερμική εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, στέλνεται σήμα από τον αισθητήρα μέσω υπολογιστή και το κύκλωμα αποσύρεται. 100% έλεγχος ποιότητας χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. 100% έλεγχος ποιότητας χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

8 Εφαρμογή 1 η : Προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών (ΙΙ) Προβληματικό σημείο

9 Εφαρμογή 2 η : Βιομηχανία ξύλου Οι κορμοί των δέντρων μπαίνουν σε διαδικασία λείανσης και εισάγονται σε δεξαμενές με καυτό νερό για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι κορμοί των δέντρων μπαίνουν σε διαδικασία λείανσης και εισάγονται σε δεξαμενές με καυτό νερό για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, οι κορμοί υφίστανται φθορές (σπασίματα) στις δεξαμενές, κάτι το οποίο πρέπει να εξακριβωθεί μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο έντονους ατμούς. Ωστόσο, οι κορμοί υφίστανται φθορές (σπασίματα) στις δεξαμενές, κάτι το οποίο πρέπει να εξακριβωθεί μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο έντονους ατμούς. Ο υπάλληλος μπορεί να δει μέσα από τους ατμούς χρησιμοποιώντας μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας και να ολοκληρώσει την εργασία του προωθώντας ή απορρίπτοντας τον κορμό. Ο υπάλληλος μπορεί να δει μέσα από τους ατμούς χρησιμοποιώντας μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας και να ολοκληρώσει την εργασία του προωθώντας ή απορρίπτοντας τον κορμό. Έτσι, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες όπου το πρόβλημα των ατμών είναι έντονο, ενώ η ροή δεν σταματάει για προβληματικούς κορμούς ξύλων. Έτσι, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες όπου το πρόβλημα των ατμών είναι έντονο, ενώ η ροή δεν σταματάει για προβληματικούς κορμούς ξύλων.

10 Εφαρμογή 2 η : Βιομηχανία ξύλου (ΙΙ) Εικόνα κορμού από κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας

11 Εφαρμογή 3 η : Βιομηχανία άνθρακα Μετά την εξόρυξη του άνθρακα, οι ποσότητες συγκεντρώνονται σε μεγάλες εκτάσεις. Μετά την εξόρυξη του άνθρακα, οι ποσότητες συγκεντρώνονται σε μεγάλες εκτάσεις. Η ανάφλεξη λόγω αύξησης θερμοκρασίας είναι πάντα πιθανή. Η ανάφλεξη λόγω αύξησης θερμοκρασίας είναι πάντα πιθανή. Έτσι, υπάρχει μόνιμη καταγραφή με θερμικές κάμερες του υλικού και εντοπισμός «θερμών σημείων» που οδηγεί σε ενεργοποίηση του συναγερμού και αντιμετώπιση της πιθανής πυρκαγιάς. Έτσι, υπάρχει μόνιμη καταγραφή με θερμικές κάμερες του υλικού και εντοπισμός «θερμών σημείων» που οδηγεί σε ενεργοποίηση του συναγερμού και αντιμετώπιση της πιθανής πυρκαγιάς. Θερμά σημεία

12 Εφαρμογή 4 η : Απορρίμματα και ανακύκλωση Ο κίνδυνος ανάφλεξης στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών είναι μεγάλος, λόγω της φύσης των υλικών που συγκεντρώνονται. Ο κίνδυνος ανάφλεξης στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών είναι μεγάλος, λόγω της φύσης των υλικών που συγκεντρώνονται. Ειδικές κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας παρατηρούν τον χώρο και εντοπίζουν θερμές εστίες, σημαίνοντας συναγερμό. Ακόμα και αν η φωτιά προκληθεί, οι αισθητήρες μπορούν να εντοπίσουν την εστία μέσα από τον καπνό και να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ειδικές κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας παρατηρούν τον χώρο και εντοπίζουν θερμές εστίες, σημαίνοντας συναγερμό. Ακόμα και αν η φωτιά προκληθεί, οι αισθητήρες μπορούν να εντοπίσουν την εστία μέσα από τον καπνό και να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εικόνα απορριμμάτων μέσα από την κάμερα και κατά την διάρκεια πυρκαγιάς.

13 Εφαρμογή 5 η : Χημική και πυρηνική βιομηχανία Πολλές εγκαταστάσεις, όπως οι χημικοί αντιδραστήρες και οι δεξαμενές αποθήκευσης περιέχουν συχνά σημαντικά υλικά και προϊόντα που πρέπει να φυλαχθούν. Πολλές εγκαταστάσεις, όπως οι χημικοί αντιδραστήρες και οι δεξαμενές αποθήκευσης περιέχουν συχνά σημαντικά υλικά και προϊόντα που πρέπει να φυλαχθούν. Επιπλέον, κατά την διάρκεια κάποιων διαδικασιών παραγωγής, πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά ώστε η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει κάποιες συγκεκριμένες τιμές. Επιπλέον, κατά την διάρκεια κάποιων διαδικασιών παραγωγής, πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά ώστε η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει κάποιες συγκεκριμένες τιμές. Η καίρια ανίχνευση πυρκαγιάς, που προκλήθηκε πιθανόν από κεραυνό ή υπερθέρμανση στην διαδικασία παραγωγής, μπορεί να σώσει τεράστιες επενδύσεις και ανθρώπινες ζωές. Η καίρια ανίχνευση πυρκαγιάς, που προκλήθηκε πιθανόν από κεραυνό ή υπερθέρμανση στην διαδικασία παραγωγής, μπορεί να σώσει τεράστιες επενδύσεις και ανθρώπινες ζωές.

14 Εφαρμογή 5 η : Χημική και πυρηνική βιομηχανία (ΙΙ) Θερμικές εικόνες αντιδραστήρων και δεξαμενών

15 Εφαρμογή 6 η : Προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών Τα σύγχρονα καθίσματα αυτοκινήτων αποτελούνται από διάφορα υλικά. Η βάση της δημιουργίας τέτοιων καθισμάτων είναι ένας σκελετός από ατσάλινα τμήματα που γεμίζουν στο τελευταίο στάδιο με αφρώδες πλαστικό. Η αναλογία των υλικών ποικίλλει ανάμεσα στα μοντέλα. Τα σύγχρονα καθίσματα αυτοκινήτων αποτελούνται από διάφορα υλικά. Η βάση της δημιουργίας τέτοιων καθισμάτων είναι ένας σκελετός από ατσάλινα τμήματα που γεμίζουν στο τελευταίο στάδιο με αφρώδες πλαστικό. Η αναλογία των υλικών ποικίλλει ανάμεσα στα μοντέλα. Λόγω της χαμηλής αντίθεσης των υλικών που αποτελούν τα δυο μέρη του καθίσματος, η παραδοσιακή διαδικασία ελέγχου της συμπλήρωσης με πλαστικό είναι αδύνατη. Λόγω της χαμηλής αντίθεσης των υλικών που αποτελούν τα δυο μέρη του καθίσματος, η παραδοσιακή διαδικασία ελέγχου της συμπλήρωσης με πλαστικό είναι αδύνατη. Η χρήση μιας κάμερας υπέρυθρων παράγει ωστόσο άριστες αντιθέσεις ανάμεσα στο μέταλλο και το πλαστικό που αποτελούν το καλούπι του καθίσματος. Η χρήση μιας κάμερας υπέρυθρων παράγει ωστόσο άριστες αντιθέσεις ανάμεσα στο μέταλλο και το πλαστικό που αποτελούν το καλούπι του καθίσματος.

16 Εφαρμογή 6 η : Προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών (ΙΙ) Εικόνα καθίσματος μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας

17 Εφαρμογή 7 η : Προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών Λόγω των υψηλών απαιτήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών, η ποιότητα των πίσω και εμπρός παραθύρων έχει βελτιωθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Λόγω των υψηλών απαιτήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών, η ποιότητα των πίσω και εμπρός παραθύρων έχει βελτιωθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τον παραδοσιακό έλεγχο για ελαττωματικά σημεία στο υλικό των θερμαινόμενων γραμμών στο πίσω τζάμι, πλέον ελέγχεται και το θερμαινόμενο εμπρός τζάμι, καθώς και η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται στην καμπίνα από τον κλιματισμό. Εκτός από τον παραδοσιακό έλεγχο για ελαττωματικά σημεία στο υλικό των θερμαινόμενων γραμμών στο πίσω τζάμι, πλέον ελέγχεται και το θερμαινόμενο εμπρός τζάμι, καθώς και η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται στην καμπίνα από τον κλιματισμό.

18 Εφαρμογή 8 η : Βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών Τα ψυγεία πρέπει να λειτουργούν συνεχώς για πολλά χρόνια. Πολλοί γνωστοί κατασκευαστές, προκειμένου να εγγυηθούν την ποιότητα των προϊόντων τους, βασίζονται σε αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας για τον έλεγχο ποιότητας. Τα ψυγεία πρέπει να λειτουργούν συνεχώς για πολλά χρόνια. Πολλοί γνωστοί κατασκευαστές, προκειμένου να εγγυηθούν την ποιότητα των προϊόντων τους, βασίζονται σε αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας για τον έλεγχο ποιότητας. Η κάμερα δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση, λόγω των αρκετών σημείων μέτρησης θερμοκρασίας που διατηρεί. Η κάμερα δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση, λόγω των αρκετών σημείων μέτρησης θερμοκρασίας που διατηρεί. Προβλήματα όπως χώροι που δεν ψύχονται σωστά, απόψυξης ή διαρροές ανιχνεύονται άμεσα. Προβλήματα όπως χώροι που δεν ψύχονται σωστά, απόψυξης ή διαρροές ανιχνεύονται άμεσα.

19 Εφαρμογή 9 η : Βιομηχανία χάλυβα Κατά την παραγωγή χάλυβα, είναι αδύνατο να αποτραπεί η δημιουργία σκουριάς. Ωστόσο, μέσω της ακόλουθης διαδικασίας, μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό. Κατά την παραγωγή χάλυβα, είναι αδύνατο να αποτραπεί η δημιουργία σκουριάς. Ωστόσο, μέσω της ακόλουθης διαδικασίας, μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό. Ένας αισθητήρας μπορεί να εντοπίσει την σκουριά κατά την ρίψη του χάλυβα, λόγω της υψηλής απορρόφησης που παρουσιάζει στην υπέρυθρη ακτινοβολία, και να μεταδώσει ένα σήμα διακοπής της ρίψης. Ένας αισθητήρας μπορεί να εντοπίσει την σκουριά κατά την ρίψη του χάλυβα, λόγω της υψηλής απορρόφησης που παρουσιάζει στην υπέρυθρη ακτινοβολία, και να μεταδώσει ένα σήμα διακοπής της ρίψης. Εικόνα χάλυβα με πρόβλημα σκουριάς

20 Εφαρμογή 10 η : Γενικά Οι κάμερες υπέρυθρων χρησιμοποιούνται ευρέως και σε καθημερινούς μη-στρατιωτικούς σκοπούς. Οι κάμερες υπέρυθρων χρησιμοποιούνται ευρέως και σε καθημερινούς μη-στρατιωτικούς σκοπούς. Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι ότι η περιοχή μπορεί να βρίσκεται σε απόλυτο σκοτάδι, αφού η κάμερα καταγράφει την ακτινοβολία θερμότητας κάθε αντικειμένου. Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι ότι η περιοχή μπορεί να βρίσκεται σε απόλυτο σκοτάδι, αφού η κάμερα καταγράφει την ακτινοβολία θερμότητας κάθε αντικειμένου. Καθώς οι κάμερες μπορούν να «δουν» μέσα από ομίχλη ή καπνό, αυτό μπορεί να δώσει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στους διασώστες στην στεριά ή και στην ανοιχτή θάλασσα. Καθώς οι κάμερες μπορούν να «δουν» μέσα από ομίχλη ή καπνό, αυτό μπορεί να δώσει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στους διασώστες στην στεριά ή και στην ανοιχτή θάλασσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ναυαγοσωστικές μονάδες έχουν καταφέρει ήδη να σώσουν αμέτρητες ζωές λόγω της χρήσης των αισθητήρων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ναυαγοσωστικές μονάδες έχουν καταφέρει ήδη να σώσουν αμέτρητες ζωές λόγω της χρήσης των αισθητήρων.

21 Εφαρμογή 10 η : Γενικά (ΙΙ) Παρατήρηση ατόμων και χώρων. Αξιόπιστη παρακολούθηση σημαντικών περιοχών. Διάσωση ανθρώπων ακόμα και σε συνθήκες ομίχλης ή νύχτας.

22 Πηγή www.flir.com


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση εφαρμογής αισθητήρα IR στην βιομηχανία Αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας σε κάμερες από την εταιρεία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google