Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση Ο σ ύγχρονος ά νθρω π ος τ ης π όλης π ερνάει π ερισσότερο α π ό το 90% τ ης ζ ωής τ ου σ τους ε σωτερικούς χ ώρους τ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση Ο σ ύγχρονος ά νθρω π ος τ ης π όλης π ερνάει π ερισσότερο α π ό το 90% τ ης ζ ωής τ ου σ τους ε σωτερικούς χ ώρους τ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση Ο σ ύγχρονος ά νθρω π ος τ ης π όλης π ερνάει π ερισσότερο α π ό το 90% τ ης ζ ωής τ ου σ τους ε σωτερικούς χ ώρους τ ων κ τιρίων π ου ζ ει, δ ουλεύει, δ ιασκεδάζει ή α π λώς ε π ισκέ π τεται. Μοιραία, λ οι π όν, η π οιότητα τ ου α έρα τ ων ε σωτερικών χώρων α π οτελεί κ αθοριστικό π αράγοντα τ ης γ ενικότερης π οιότητας τ ης ζ ωής μ ας.

2 Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση κτιρίων και περιέχουν αμίαντο. Ο αμίαντος παρουσιάζει πολύ καλές ιδιότητες επιβράδυνσης της φωτιάς και έτσι προτιμάται η χρησιμοποίηση του σε χώρους μαζικής συνεύρεσης, όπως τα σχολεία και οι αίθουσες ψυχαγωγίας

3 Υπάρχει περίπτωση κάποια καλλυντικά να είναι μολυσμένα. Μπορεί να μην είναι μολυσμένα από την αρχή άλλα πρέπει να ξέρεις πως μόλις ανοίξεις το κουτί τους, μπαίνουν μέσα διάφορα μικρόβια που βρίσκονται στον αέρα. Αν τα συντηρητικά που βρίσκονται μέσα δεν είναι αρκετά δυνατά για να τα καταπολεμήσουν, τότε μολύνεται ολόκληρο το προϊόν! Ο μόλυβδος στα καλλυντικά

4 Πιο κάτω θα βρεις λίγες χρήσιμες συμβουλές για το πως να αποφύγεις τους κινδύνους των καλλυντικών : ΠΑΝΤΑ να κλείνεις πολύ καλά τα δοχεία που περιέχουν καλλυντικά εκτός φυσικά όταν τα χρησιμοποιείς. ΜΗΝ βάζεις τα δοχεία στον ήλιο, το φως και τη θερμότητα μπορούν να αδυνατίσουν τα συντηρητικά. ΠΟΤΕ να μην βάζεις νερό (ούτε διαλυτικά!) σε υγρά καλλυντικά για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς πιο εύκολα, διότι τότε μπορεί να προκληθούν σοβαρότατες μολύνσεις από μικρόβια. Αν το καλλυντικό έχει αλλάξει, έγινε για παράδειγμα πιο πυκνό και είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσεις, μάλλον θα έχουν διαλυθεί τα συντηρητικά οπότε είναι καιρός για ένα καινούργιο.

5 ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις καλλυντικά για τα μάτια, εάν έχεις μόλυνση σ' αυτά και πέταξε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσες όταν ανακάλυψες την μόλυνση. ΜΗΝ μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου! ΠΕΤΑΞΕ οποιαδήποτε καλλυντικά αλλάζουν χρώμα. Αυτό σημαίνει πως τα συντηρητικά έχουν χαλάσει και δεν μπορούν πια να καταπολεμούν τα μικρόβια.

6 Προβλήματα του υπεζωκότα. Ο υπεζωκότας είναι ο ιστός που περιβάλλει τους πνεύμονες. Έτσι, μπορεί με τα χρόνια μπορεί να σχηματιστούν υπεκωτικές πλάκες ή να δημιουργηθεί υγρό γύρω από τους πνέυμονες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ Η ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΚΟΜΗ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΟΣΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.

7 Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν λόγω της έκθεσης στον αμίαντο ; ΟΙ ΙΝΕΣ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ. ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αμιάντωση – Ουσιαστικά προκαλούνται ουλές στους πνεύμονες – ίνωση, η οποία τελικά προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Καρκίνος – Εδώ περιλαμβάνεται ο καρκίνος του πνεύμονα και το μεσοθηλίωμα το οποίο είναι μία σπάνια μορφή καρκίνου που αφορά την περιοχή γύρω από τους πνεύμονες.

8 Ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από έκθεση στον αμίαντο; Πολλά άτομα είναι πλήρως ασυμπτωματικά μέχρι και 15-30 χρόνια μετά την έκθεση. Το πρώτο σύμπτωμα συνήθως είναι η δύσπνοια – δυσκολία στην αναπνοή. Αρχικά αυτή εμφανίζεται μόνο μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρουσιάζεται ακόμη και όταν κάποιος κάθεται ή ξαπλώνει. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, βήχα και αιμόπτυση.

9 Καρκίνος από αμίαντο

10 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.medlook.net/kids/cosmetics.asp http://www.pneumonologiko- kentro.com.cy/%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE %BD%CF%84%CE%BF%CF%82/http://www.pneumonologiko- kentro.com.cy/%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE %BD%CF%84%CE%BF%CF%82/ http://www.google.gr/imgres?q=%CE%B1%CE%BC%CE% AF%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82&start= 104&hl=el&sa=X&tbo=d&biw=1360&bih=673&tbm=isch&tbn id=YxfEYQIF7BFIYM:&imgrefurl=http://stardust30.wordpres s.com/2008/11/16/&docid=TqVxDXr_XM0YmM&imgurl=http ://www.upstate.edu/cdb/grossanat/imgs/ThLungCancer- Table21.jpg&w=433&h=500&ei=VvshUYW- KIXhtQbb0YCYDA&zoom=1&ved=1t:3588,r:26,s:100,i:82&i act=rc&dur=652&sig=115903933482550236068&page=6&t bnh=185&tbnw=157&ndsp=23&tx=76&ty=133


Κατέβασμα ppt "Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση Ο σ ύγχρονος ά νθρω π ος τ ης π όλης π ερνάει π ερισσότερο α π ό το 90% τ ης ζ ωής τ ου σ τους ε σωτερικούς χ ώρους τ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google